LOADING

Type to search

Sfaturile lu' Costica

Ghid de fertilizare

Ghid de fertilizareDe obicei, două aplicații de  îngrășăminte (primăvara și vara târziu) pe an sunt suficiente, cu condiția ca butași nu sunt returnați în mod regulat la gazon prin cosirea cu mulci. Nutrienții sunt esențiali pentru iarbă, în special azotul (N), care promovează diviziunea celulară și, prin urmare, formarea fiecărei părți a plantației. Îngrășămintele bune conțin potasiu suplimentar, pentru fortifierea impotriva bolilor si fosfor, pentru promovarea creșterii rădăcinii, în proporții bine echilibrate.

Gazonul, ar trebui să fie, de asemenea, nivelat înainte de aplicarea îngrășământului, astfel încât să fie mai ușor pentru substanțe nutritive să ajungă la sol. Este recomandat să lăsați gazonul să crească un pic înainte de a aplica în mod eficient de îngrășământ.

Îngrășământul nu ar trebui să fie aplicat în lumina directă a soarelui și înainte sau în timpul îngheț lung greu. După fertilizarei, udați bine și cu generozitate. Gazonul, ar trebui să fie cosit câteva zile după aplicarea îngrășămintelor. Nu uitați regula de aur la îngrășăminte: totul cu moderație … ca la multe lucruri din viață.

Atenție: Nu se utilizează îngrășăminte cu azot în timpul toamnei.