5 legume de cultivat in gradina recomandate de Societatea Horticola Regala.

5 legume de cultivat in gradina recomandate de Societatea Horticola Regala.

Sfaturi practice de la Societatea Horticola Regala din Regatul Unit.

Tot mai multi gradinari incep sa isi planteze legume, una din primele lucruri care le realizeaza este ca sunt o multime de soiuri disponibile din fiecare leguma. De ce ar trebuii sa alegem un soi anume in loc de celalalt?

Din fericire, atunci când este vorba de a alegerea cartofilor și a morcovului, ajutorul este la îndemână. Societatea Horticola Regala oferă grădinarilor un ghid care asigura alegerile potrivite, ghidul fiind rezultatulunor studii meticuloase cu toate soiurile disponibile ale fiecărei culturi, permițând experților alegerea soiului cel mai potrivit.

Aroma și o cultură productiva sunt evident vitale, dar pentru nou-veniți in domeniul grădinăritului și alți factori sunt de asemenea importante. Când sunteți începator, soiurile trebuie să fie ușor de cultivat, iar rezistența la boli este un bonus mare. Semintele trebuie sa fie ușor de găsit în centrele de grădină și cataloage – și, sperăm, nu prea scumpe.

Așa luând în considerare cele mentionate mai sus, aici sunt 5 soiuri de legume special adaptate noilor sosiți in domeniul gradinaritului si a cultivarii legumelor.

Gustoase, direct de la plantaRosii Cherry

Problema cu atât de multe roșii cherry este că ele tind să fie consumate înainte de a ajunge in bucătărie! Sweet Million este un soi gustos, dulce, care se „mânca întreg” ideal pentru a fi cultivate afara în grădină deschisă. Va puteti așteapta la aproximativ 23 fructe în fiecare grup, fiecare avand o dimensiune de 2,5 cm, care se păstrează în condiții bune pentru o perioadă lungă de timp, când sunt coapte.

Gase și suculenteRosii pentru gradina

E ceva legat de creșterea propriilor tomate care excita grădinarii de legume – probabil pentru că de multe ori au un gust mult mai bun decât cele de la supermarket. „Marmande” este o rosie mare cu fructe rosii cu dimensiunea de aproximativ 9 cm. Pulpa este consistentă, aroma este buna și într-o seră neîncălzită poate produce o medie de 45 de tomate fiecare plantă.

Crestere rapidăRidiche-French-Breakfast-3
Ridichiile sunt una dintre legumele cu cresterea cea mai rapidă dintre toate legumele, gata să fie consumate în doar câteva săptămâni. „French Breakfast 3 ‘este o formă îmbunătățită a unui favorit vechi, cu rădăcini cilindrice roșii peste 5cm in lungime, al cărei treime inferioară este de culoare albă. Semanati des cu spatiu ingust intre randuri din Martie pana in Septembrie la intervale de doua saptamani pentru a avea productie continua.
Gustoase și adaptabileCartofi Charlotte
„Charlotte” este un soi de cartof care poate fi plantat pe rânduri în mod tradițional și de asemenea poate fi cultivat cu succes in ghiveci. Printre primele optiuni datorita gustului  si a formei sale tubulare Preferat pentru aroma sa si pentru forma tubulara sunt gata pentru a fi recoltati din iunie până în august și isi pastreaza gustul cel mai bine consumati fierti sau ca si salata de cartofi. De asemenea, cu toate că nu sunt complet rezistente, „Charlotte” tolerează „mana” cartofului mai bine decât majoritatea soiurilor.
Un mare favorit Salata VerdeSalata verde
Salata verde „Little Gem” este soiul cel mai des amintit de grădinari și bucătari ca favorit lor, iar soiul îmbunătățit „Little gem Delight” merita in mod deosebit sa fie cultivată. Această salată „baby” creste la doar 17cm, în înălțime, dar este foarte deansă cu o „inima” galbenă. Gustul este superb!

Comments are closed.