LOADING

Type to search

Sfaturile lu' Costica

8 legume populare de plantat în gradinile de vara

8 legume populare de plantat în gradinile de vara

1. Dovleac de iarnă (Botanical Name: Cucurbita maxima)

Dovlecii de iarnă sunt destul de ușor de crescut, dar ele nu au nevoie de o mulțime de lumina soarelui și de sol bine drenat pentru rezultate mai bune. Recoltarea ori depinde de ce varietate de dovleac de iarna plantați, dar sunt, în general, 90-110 zile de la sămânță la recolta. Dacă locuiți într-o zonă cu veri scurte, luați în considerare cumpărarea de la pepinieră locală. Recolta înainte de primul îngheț se încadrează (în cele mai multe zone este mijlocul de a sfârșitul lunii octombrie) și înainte de temperaturile nocturne scad sub 33 de grade. Lăsați cel puțin 2 „ale tulpinii intacte sau dovleacul va putrezi într-o chestiune de săptămâni.

2.Fasolea (Botanical Name: Phaseolus vulgaris)

Fasolea verde are gust semnificativ mai bun proaspete din grădină decât o fac atunci când le cumpărați de la magazin alimentar. Fasolea este ușor deplantat, și va crește în sol mediu. Aceasta legumă simplă, este atât de ușor de crescut că este un element de bază în grădinile de copii. În funcție de soi, fasolea ar trebui să fie gata de recoltă în 50-60 de zile

3. Roșii (Botanical Name: Lycopersicon lycopersicum)

Știați că o rosie este un fruct tehnic? Da, e adevărat. Tomatele pot fi plantate oriunde în sol bun și odată ce solul temperaturile ajung cel puțin 60 de grade. În funcție de soiul pe care o alegeți, tomatele ar trebui să fie gata de recoltă în 60-80 zile de la transplantare afară.

4. Porumb (Botanical Name: Zea-mays)

Porumbul este una dintre culturile cele mai cultivate pe scară largă în lume și este un bob, nu o legumă. Porumbul este un aliment de bază în cele mai multe părți ale lumii și este destul de ușor de crscut dacă aveți loc. Pentru că există atât de multe soiuri de porumb poate fi gata pentru a recolta în cât mai puțin de 60 de zile sau cât de aproape 100 de zile de la sămânță la recoltare.

5. Castraveții (Botanical Name: Cucumis sativus)

Castraveții prefer locuri plin soare și pământ de grădină bogat. Plantați, atunci când temperaturile exterioare să ating cel puțin 70 de grade pentru rezultate mai bune. Castraveții se răspândesc în mod nebunesc așa că, dacă sunt aveți spațiu îngust, creșteți-i pe un spalier. Cele mai multe soiuir de castraveți sunt gata 55-70 de zile de la plantare.

6. Zucchini  (Botanical Name Cucurbita pepo)

Zucchini este dovlecel de vară și poate fi extrem de prolific. Plantați în sol bine drenat, atunci când temperatura solului sunt peste 60 de grade pentru cele mai bune rezultate. Recoltarea frecventă va încuraja o nouă creștere. Dovlecelul este tipic gata de a recolta între 50-55 de zile de la plantare.

7. Vinetele (Botanical Name: Solanum melongena)

Vinetele necesită un climat foarte cald și sol bine drenat pentru a crește bine, deci, dacă verile tale sunt ușoare, veți dori să săriți peste această creștere de legume. DAR, dacă sunteți norocos să trăiască în climat cald, luptați pentru ea. Vinetele sunt superbe, și incredibil de gustoase și ușor să crească. Vânătă este gata de a recolta 70-75 de zile de la plantarea atunci când e 6 „lung, iar pielea este lucioasă.

8. Ardei (Botanical Name: Capsicum annuum)

Perfect pentru a le mânca crude sau fierbinte de pe grătar, ardeii variază de la ușoară la cald, în funcție de soiul pe care o alegeți să crească. Ardeii au nevoie de o mulțime de soare să crească, astfel încât să le plantați în sol bine drenat odată ce temperaturile ajung la 70 de grade. Ardeii sunt gata de a recolta este de aproximativ 75 de zile de la transplantare-le în grădină.