Ajutoare pentru pilire

Mentinerea unghiurilor specifice si a dimensiunilor “de mana” poate fi extrem de dificila si necesita multa practica. De aceea STIHL recomanda folosirea ajutoarelor de pilire.

Echipament de pilire

  1. Margine pentru verificarea adancimii pilirii
  2. Margine pentru verificarea unghiului pilirii
  3. Margine pentru curatarea zimtilor si pentru masurarea adancimii acestora
  4. Margine pentru observarea unghiului placii laterale

STIHL ofera echipamente de pilire pentru verificarea adancimii zimtilor si unghiul dintilor. Alege echipamentul potrivit tipului tau de lant si apoi poti verifica toate unghiurile si dimensiunile necesare.

Echipamentul de pilire simplifa procedura de verificare si adancire a zimtilor.

Sablonul de pilire

Sablonul de pilire STIHL este un echipament usor de folosit care te ajuta sa mentii unghiul corect de pilire. Se ataseaza manerului de ghidare cu usurinta cu ajutorul celor doi magneti, si are linii de perspectiva in relief pentru obtinerea unghiului corect de pilire.

Suportul pentru pila

Suportul pentru pila STIHL te ajuta sa mentii pila la inaltimea si unghiul potrivit in timpul pilirii. Suportul pentru pila trebuie sa se potriveasca cu inaltimea lantului.

Ghidul suportului de pila FF1

Daca nu vrei sa te bazezi doar pe masuratori optice atunci cand ascuti lantul, suportul pentru pila STIHL este suplimentul ideal.

  • Selecteaza ghidul suportului de pila care se potriveste inaltimii lantului si aseaza-l deasupra lantului, pe bara de ghidare la un unghi de 30o.

Suportul pentru pila este tinut si ghidat lateral de ghidul suportului de pila si aliniat la unghiul corect de pilire de 30o pe bara de ghidare.

Suportul pentru pila 2-in-1

STIHL recomanda suportul pentru pila 2-in-1 daca vrei sa ascuti lamele si sa adancesti zimtii intr-o singura operatiune.

La fel ca si suportul de pila standard, suportul de pila 2-in-1 mentine pila la inaltimea corecta pe lama. Aranjamentul manerului si marcajelor iti ofera un suport optic foarte bun pentru a mentine unghiul de pilire de 30o.

Ghidul de pilire rotativ FG4 este un ajutor excelent pentru pilirea manuala.

  • Selecteaza ghidul de pilire rotativ si pila rotativa care se potrivesc zimtilor lantului.
  • Ghidul de pilire rotativ se pozitioneaza direct deasupra lantului pe bara de ghidare, si te ajuta sa pozitionezi pila in orice directie.
  • Aseaza pila rotativa in ghidul de pilire rotativ.
  • Pozitionarea pilei este ideala atunci cand aceasta aluneca usor si fara a se agata de cele doua rulouri de la baza la unghiul corect de pilire.

FG4 are de asemenea si o mica placa de pilire care se strange pentru a verifica si a adanci zimtii.

FG2

FG2 este montat pe o banca. Este necesar sa indepartati lantul fierastraului de pe bara de ghidare pentru ascutire.

FG1, FG3

FG1 si FG3 sunt atasate de bara de ghidare. Pe langa acest lucru, ele functioneaza in acelasi mod ca si FG2.

 

Comments are closed.