LOADING

Type to search

Ascutirea lantului fierastraului

Ascutirea lantului drujbei

In acest articol vei gasi tot ajutorul de care ai nevoie pentru a invata elementele esentiale pentru a ascuti corect lantul fierastraului.

Selectarea pilei

Ascutirea lantului drujbei

  • Selecteaza diametrul pilei rotunde pentru a se potrivi zimtilor lantului.
  • Verifica codul de cifre pentru zimtii lantului in partea exterioara a lantului.
  • Verifica tabelul de mai jos pentru a afla marimea zimtilor.

Ascutirea lantului drujbei

Fiecare tip de zimti se potriveste unui anumit diametru. Foloseste doar pile speciale pentru ascutirea lantului fierastraului. Distribuitorul tau STIHL are o gama larga de pile de calitate.

Cum sa tii pila

Ascutirea lantului drujbei

Tine pila ferm cu o mana si ghideaza pila cu cealalta mana de-a lungul lamei cu miscari ascendente.Incepe cu lama principala si pozitioneaza pila in asa fel incat sa poti aplica presiune si sa poti pili din interiorul spre exteriorul lamei.

Ascutirea lantului drujbeiTine pila ferm cu o mana si ghideaza pila cu cealalta mana de-a lungul lamei cu miscari ascendente.Incepe cu lama principala si pozitioneaza pila in asa fel incat sa poti aplica presiune si sa poti pili din interiorul spre exteriorul lamei.

Ascutirea lantului drujbei

Lanturile pentru fierastrau STIHL sunt de obicei sunt de obicei pilite la un unghi de 30 grade- paralel fata de marca de servicii pentru unghiul de pilit.

Ascutirea lantului drujbei

Tine pila in asa fel incat un sfert din diametrul sau sa se afle deasupra placii superioare.

Verificarea rezultatului

Ascutirea lantului drujbei

Daca poti observa zone intunecate pe marginea de taiat, lama nu este inca ascutita. Lama este ascutita corect atunci cand are aceeasi culoare uniforma pe toata suprafata.

Ascutirea lantului drujbei

Apoi pileste toti zimtii din acel rand la aceeasi lungime, apoi intoarce fierastraul pe cealalta parte si pileste toti zimtii de pe celalalt rand. Toate lamele trebuie sa fie de aceeasi lungime ca lama principala.

Sfaturile profesionale STIHL

Daca urmezi aceste reguli vei obtine rezultate perfecte dupa pilire; placile laterale corecte si unghiurile placii superioare vor fi obtinute automat si cele mai buna performanta este garantata.

  • Inainte de a incepe ascutirea, marcheaza o lama cu varful unui creion. Dupa doua sau trei miscari ale pilei, verifica cat material a fost inlaturat. Daca suprafata arata uniform, atunci pilirea este corecta. Daca inca sunt urme de culoare in diferite locuri, verifica daca folosesti pila corecta si asigura-te ca nu tii pila prea sus sau prea jos.
  • Adancimea zimtilor poate fi marita cu pana la 0.2 mm pentru taierea lemnului moale in conditii de vreme potrivita- fara inghet.
  • Nu continua sa lucrezi niciodata cu lantul pana acesta este complet tocit. Cateva miscari ale pilei la intervale regulate vor restaura ascutimea imediat.
  • Numara cate miscari ale pilei folosesti si foloseste acelasi numar pentru fiecare zimte pentru a obtine zimti de lungime identica.
  • Daca descoperi ca zimtii dintr-un rand sunt mai scurti decat zimtii din celalalt rand, ai folosit mai multa presiune in primul caz. Corecteaza lungimea zimtilor prin cateva miscari de pilire a zimtilor care sunt mai lungi.