LOADING

Type to search

Sfaturile lu' Costica

Cele mai bune drujbe – Ghid de alegere

Cele mai bune drujbe – Ghid de alegere

Persoanele care locuiesc intr-o curte in care sunt plantati diferite pomi sau copaci si agricultorii care detin livezi stiu cat de importanta este o drujba pentru intretinerea lor. Suntem siguri ca iti doresti sa elimini crengile uscate sau rupte intr-un mod rapid si fara pericole, iar pentru aceasta activitate vei avea nevoie de cea mai buna drujba de pe piata.

Nu trebuie sa astepti momentul in care o creanga deteriorata risca sa produca pagube sau chiar sa raneasca pe cineva: achizitioneaza din timp drujba ideala pentru tine si te va scuti de multe neplaceri. In plus, o drujba poate fi folosita si pentru intretinerea coroanei pomilor, astfel incat recolta sa fie una bogata.

Avand in vedere multitudinea de drujbe existente in acest moment pe piata, cu siguranta iti vei pune intrebarea: ,,care sunt cele mai bune drujbe pentru mine?” Nu trebuie sa iti faci griji, deoarece iti venim in ajutor si iti prezentam in continuare un mic ghid de alegerea a unei drujbe. Suntem siguri ca dupa ce il vei parcurge, totul va fi mult mai clar pentru tine!

In primul rand, trebuie sa alegi drujba in functie de scopul ei: unele sunt ideale pentru toaletarea copacilor la inaltime, altele pentru taierea trunchiurilor groase, pentru taierea lemnelor de foc, pentru interventii rapide in cazul unor incendii si asa mai departe. Asadar, cea mai buna drujba pentru tine este cea care se potriveste cel mai bine nevoilor tale.

Puterea motorului conteaza foarte mult. In general, drujbele au motoare cu putere intre 1,6 kw si 2,2 kw pentru uzul normal, insa poti gasi chiar si drujbe cu motor de 4,4 kw. Spre exemplu, pentru crengi mici, nu vei avea nevoie de un motor puternic sau de lame lungi, insa daca vrei sa tai copaci cu un diametru al trunchiului destul de mare, asigura-te ca alegi o drujba cu o lama de 40 cm de exemplu.

Sursa de alimentare este deosebit de importanta: daca vrei sa reduci noxele, poti alege o drujba electrica, in cazul in care ai o sursa de alimentare la indemana. In cazul in care acest lucru nu este posibil, alege o drujba cu tehnologie de ultima generatie, care nu polueaza atat de mult.

Foarte mult conteaza si tehnologiile auxiliare detinute de aceste unelte. Indiferent de tipul drujbei pe care il alegi, este important sa fie dotata cu un sistem anti-vibratii, care sa iti protejeze incheieturile.

Bineinteles si pretul are un rol destul de important in alegerea drujbei, insa doar tu stii cat esti dispus sa investesti. Pentru o drujba ce va fi folosita pentru toaletarea pomilor din curtea casei, nu este necesar sa investesti foarte mult, insa pentru o drujba ce va fi intens utilizata intr-o livada, trebuie sa alegi un model de o calitate ireprosabila. In continuare, iti vom prezenta un top drujbe ce include 10 modele dintre care iti poti alege preferata!

1. Drujba Stihl MS 362 40cm 1.6mm

Aceasta drujba moderna beneficiaza de un motor cu o putere de 3,4 kW si este usor de manevrat datorita design-ului ergonomic. Tehnologia cu ajutorul careia este fabricata, a permis reducerea vibratiilor aproape de punctul minim, pentru a evita problemele de sanatate ce ar putea rezulta din utilizarea indelungata. Motorul 2-MIX permite economisirea combustibilului cu pana la 20% si reducerea emisiilor poluante cu 50% fata de motoarele conventionale. Aceasta este cea mai buna drujba pe care o poti achizitiona pentru toate lucrarile cu lemn de duritate medie.

Cele mai bune drujbe – Ghid de alegere

2. Drujba Stihl model MS 231 40cm 1.3mm

Pe locul doi in topul ce include cele mai bune drujbe regasim acest utilaj de la producatorul de renume Stihl. Drujba face parte din categoria motoferastraielor compacte cu un consum redus de combustibil. Motorul acesteia are 2,0 kW putere si se diferentiaza printr-un consum cu pana la 50% mai scazut in comparatie cu motoarele STIHL conventionale in doi timp, fara tehnologia 2-MIX. Ca tehnologii, aceasta drujba profesionala dispune de urmatoarele: sistem ematic pentru ungerea lantului, dispozitiv pentru intinderea lantului amplasat lateral, sistem anti-vibratii, capace speciale pentru rezervorul de combustibil si pentru cel de ulei. Drujba este ideala pentru ingrijirea arborilor.

Cele mai bune drujbe – Ghid de alegere

3. Electroferastrau Stihl MSE 210 C-BQ

Daca iti doresti o drujba electrica, aceasta este una dintre cele mai bune optiuni. Ferastraul electric are un motor de mare putere (2,1 kW) si beneficiaza de numeroase tehnologii ce iti vor face viata mult mai usoara. Spre exemplu, include un sistem de intindere rapida a lantului, sistem de frânare STIHL QuickStop Super si sistem ematic pentru ungerea lantului. Aceasta drujba este ideala pentru a fi folosita in constructii, la realizarea diferitelor lucrari de bricolaj si pentru taierea lemnelor de foc si nu numai.

Cele mai bune drujbe – Ghid de alegere

4. Drujba Stihl MS 462 C-M 50cm 1.6mm 3/8

Aceasta drujba este considerata cea mai buna drujba si cea mai usoara din categoria de drujbe cu o capacitate cubica de 70 cm3. Datorita aestei caracterisitici, este foarte usor de manevrat chiar si pe perioade indelungate, cand iti doresti sa termini toate lucrarile intr-o zi sau intr-un timp cat mai scurt. Drujba se diferentiaza prin accelerare exceptionala si prin tehnologii de ultima generatie, dintre care reamintim: M-Tronic, filtru HD2, piulite cu siguranta la pierdere, capac de rezervor cu deschidere facila, fara a necesita alte instrumnente si motor economic 2-MIX. Drujba se poate folosi in special pentru doborare si taierea crengilor si arborilor cu densitate medie si inalta.

Cele mai bune drujbe – Ghid de alegere

5. Drujba Stihl MS 194 T 30cm 3/8 1.3mm

Daca ai nevoie de o drujba care sa te ajute la ingrijirea arborilor de la nivelul solului sau la inaltime, aceasta este una dintre cele mai bune drujbe pe care le poti achizitiona. Ca si precedentele din top, este dotata cu un motor STIHL 2-MIX si beneficiaza de o serie de tehnologii ce o fac usor de manevrat. Avand in vedere ca este special conceputa pentru lucrarul la inaltime, recomandam ca doar utilizatorii instruiti sa foloseasca aceasta drujba, pentru evitarea oricaror neplaceri.

Cele mai bune drujbe – Ghid de alegere

6. Drujba pentru intretinerea copacilor EFCO 132 S, 30 cm, 3/8

Continuam recomandarile de drujbe profesionale cu o drujba deosebita, de la firma EFCO.
Drujba beneficiaza de un lant 132s ce iti va usura foarte mult munca, datorita preciziei in taiere. Aceasta drujba este recomandata in special pentru ingrijirea arborilor (eliminarea crengilor uscate, formarea coroanei etc.). Ca si tehnologii, drujba se bucura de incorporarea butoanelor on-off si shock intr-un singur dispozitiv. De asemenea, este dotata cu un sistem antivibratii cu 3 amortizoare si 3 tampoane de cauciuc pentru un confort sporit in timpul utilizarii. Drujba se tine intr-o singura mana, astfel incat este foarte usor de utilizat.

Cele mai bune drujbe – Ghid de alegere

7. Drujba STIHL MS 500i, 50cm

Una dintre cele mai bune drujbe din categoria sa este si prima care beneficiaza de o tehnologiei de injectie STIHL, ce nu necesita ulei de amestec. Astfel, aceasta drujba ofera cel mai bun raport putere-greutate de pe piata si un mod de operare simplu si rapid. Drujba este ideala pentru recoltarea si prelucrarea lemnului mare, datorita design-ului unic, puterii si acceleratiei exceptionale. Ca tehnologii, aceasta drujba de ultima generatie se bucura de urmatoarele: motor STIHL 2-MIX, Filtru HD 2 cu garnitura radiala, supapa de decompresie, demaror ElastoStart.

Cele mai bune drujbe – Ghid de alegere

8. Emondor de inaltime Stihl HT 103 30cm

Pentru peisagisti si pentru institutiile publice, aceasta drujba speciala este ideala. Fiind telescopica, permite toaletarea in siguranta a pomilor cu o inaltime de pana la 4-5 metri.
Aceasta drujba are urmatoarele beneficii: se poate folosi chiar si in zonele unde nu exista alimentare la curent electric, este foarte usor de manevrat datorita greutatii scazute (doar 6,5 kg), rapiditate in utilizare, datorita motorului puternic si preciziei cand vine vorba de taiere.

Cele mai bune drujbe – Ghid de alegere

9. Drujba Stihl MS 170 40 cm 1.1mm

Acest produs este una dintre cele mai bune drujbe pentru incepator pe care le poti achizitiona. Drujba este destinata in primul rand pentru taierea lemnelor de foc si pentru constructiile din lemn, insa in functie de necesitatile tale o poti folosi si la alte activitati asemanatoare, cum ar fi taierea pomilor cu diametrul de pana la 30 cm. Aceasta drujba are o emisie foarte mica de noxe si are incorporate urmatoarele tehnologii: STIHL ElastoStart, compensator, comanda monobloc, sistem anti-vibratii, dispozitiv pentru intinderea lantului si multe altele. Asadar, daca iti doresti o drujba ce poate fi folosita chiar si de catre incepatori, aceasta este cea mai buna drujba ieftina.

Cele mai bune drujbe – Ghid de alegere

10. STIHL MS 461-R / 50cm 1.6mm 3/8″ RDR, Drujba

Incheiem topul in care iti prezentam cele mai bune drujbe cu acest produs de top. Este o drujba cu un motor foarte puternic, de 4,4 kW ce poate fi folosita in special pentru interventii de salvare si combaterea incendiilor. Daca detii o livada, este bine sa ai in dotare o astfel de drujba, care sa te ajute in cazul in care se intampla ceva neprevazut. Ca si celelalte drujbe STIHL, beneficiaza de tehnologii de ultima generatie, cum ar fi consum redus de combustibil, sistem anti-vibratii si altele.