LOADING

Type to search

Sfaturile lu' Costica

Cea mai buna masina de tuns iarba

Cea mai buna masina de tuns iarba

Orice om care are la dispoziție o curte oricât de mica își dorește să creeze propria oază de liniște și de relaxare. O grădină îngrijită este un mediu ideal pentru relaxare destiat odihnei și recreeri. Singurul lucru care îți poate da câteva bătăi de cap este gazonul, mai ales tunsul lui. De-a lungul timpului, iarba a fost tăiată manual cu coasa, dar astăzi această metodă presupune mult efort fizic. Pe lângă acest lucru, coasa nu mai este atât de utilă, datorită apariției mașinilor de tuns iarba. Astfel, o mașină de tuns iarba eficientă îți poate oferi o curte cu un gazon bine întreținut într-un timp relativ scurt, fără efort considerabil și cu rezultate de lungă durată. Tot ce trebuie tu să faci este să alegi o mașină de tuns iarba potrivită.

Cea mai bună mașină de tuns iarba este rezultatul unor valori, trăsături, caracteristici și proprietăți, menite să ofere rezultatele scontate, cu o doză minimă de timp și de efort. Valorile sunt:

  • Capacitatea motorului
  • Modul de utilizare
  • Tipul de alimentare
  • Calitatea materialelor
  • Designul
  • Volumul de colectare
  • Dimensiunea
  • Greutatea
  • Modurile de reglare

Ținând cont de toate aceste caracteristici, astăzi ți-am pregătit top 10 mașini de tuns iarba. Citește cu atenție descrierea lor și alege-o pe cea care se potrivește cu nevoile tale.

Top 10 mașini de tuns iarba

Cea mai buna masina de tuns iarba

Toate produsele noi apărute pe piață îți aduc o serie de avantaje foarte importante. Acordă importanță fiecărei descrieri și caracteristici pentru a putea alege un produs care să se potrivească perfect cu nevoile tale.

STIHL RM 443.0

Cea mai buna masina de tuns iarba

Masina de tuns gazonul STIHL RM 443.0 este compactă, cu sistem de alimentare pe benzină, ce aduce rezultate excepționale. Viteza de turație se fixează pe motor și coșul de colectare este mare. Cu o lățime de tăiere de 41 cm, această mașină de tuns este ideală pentru grădinarii care doresc să manevreze agil și rapid treburile de prin curte. Tracțiunea cu 1 vitează cu economie de energie asigură cosirea rapidă, mai ales peluzele de dimensiuni medii. Manevrarea acestei mașini de tuns iarba este foarte confortabilă, datorită prinderii super moale și al roților care rulează neted, fiind compuse din două piese, ce asigură confort la transport și utilizare, rezistență la rulare și ușor de manevrat. De asemenea, mașina de tuns iarba este prevăzută și cu un indicator al nivelului coșului de iarbă, fapt ce îți arată când anume trebuie golit acesta.

STIHL RME 235.0

Cea mai buna masina de tuns iarba

Datorită construcției simple, dar robustă al echipamentului, masina de tuns iarba STIHL RME 235.0 asigură o îngrijire a gazonului foarte ușor de întreprins. Astfel, știm deja cu toții care sunt regulile de tăierea a ierbii și știm deja cât de importantă este dimensiunea firului de iarbă. Astfel, cu mașina de tuns iarba STIHL RME 235.0 poți regla înălțimea optimă de tăiere a ierbii cu ajutorul înălțimii centrală de tăiere în cinci pași. Indicatorul de nivel integrat al coșului colector îți arată când anume trebuie golit. Manerul pliabil este reglabil în două variante și dispozitivul este echipat cu un mâner practic de transport. Acest dispozitiv compact, ușor, cu greutatea de 13 kg, poate fi depozitat sau transportat pentru a economisi spațiu.

Lama mare cu care este prevăzută mașina de tuns iarba îți oferă o finisare precisă a gazonului și asigură o umplere optimă a coșului colector de iarbă. După cum știi deja, roțile netede ale mașinilor de tuns iarba STIHL sunt extrem de robuste și durabile. Acestea au fost echipate cu un model de tracțiune și un șablon de rulare stabilă pentru manevrabilitate ușoară și pentru a ajuta la menținerea liniei perfecte în timpul cositului.

STIHL RM 248.1 T

Cea mai buna masina de tuns iarba

Masina de tuns iarba STIHL RM 248.1 T este perfectă pentru tunderea și întreținerea peluzelor de dimensiuni medii. Punerea în practică a modelului de tracțiune pe roti cu o viteză extrem de manevrabila și de confortabilă pentru procesul de utilizare. Așadar, masina de tuns iarba STIHL RM 248.1 T te ajută să cosești zona de gazon cu un minim de efort. Mai mult decât atât, mânerul pliabil cu partea sa de cauciuc în zona de prindere asigură o manevrarea ergonomică plăcută a aparatului.

Masina de tuns iarba STIHL RM 248.1 T îți oferă posibilitatea de a regla înălțimea de tăiere, datorită suportului său pe arcuri. Motorul are un sistem de pornire ușoară, datorită tehnologiei Ready Start, astfel că motorul mașinii de tuns iarba începe cu fiabilitate și efort minim, indiferent dacă pornirea este la rece sau la cald.

Stihl RM 253.0

Cea mai buna masina de tuns iarba

Masina de tuns iarba pe benzina Stihl RM 253.0 este compactă și tunde peluze medii și mari. Mașina de tuns iarba cu benzina funcționează cu o lățime de tăiere efectivă de 51 cm. Reglarea centrală a înălțimii de tăiere cu cele șapte trepte asigură rezultate precise și eficiente. Înălțimea de tăiere se poate ajusta, alegând setarea cuprinsă între 25 și 75 mm. Mânerul este prevăzut cu un suport extrem de moale ce asigură o aderență deosebit de ergonomică și confortabilă. Motorul are prevăzut cu un sistem de pornire ușoară, datorită tehnologiei ReadyStart. Carcasa este alcătuită din oțel, fapt ce-I asigură o rezistență sporită.

STIHL RM 448 TX

Cea mai buna masina de tuns iarba

Masina de tuns iarba STIHL RM 448 TX facilitează îngrijirea rapidă și eficientă a peluzelor de dimensiuni medii. Aceasta este prevăzută cu o lățime de tăiere de 46 cm și o ajustarea centrală a înălțimii de tăiere cu șase trepte de la 25 la 75 mm. Acest model de mașina de tuns iarba este echipat cu un motor puternic și autopropulsie perfectă. Motorul este prevăzut cu un sistem de pornire ușoară, datorită tehnologiei ReadyStart. Tracțiunea este redată de sistemul de antrenare a roților de pe mașinile de tuns iarba care face munca mai ușoară, mai ales în zonele verzi mai mari și mai pe pante.

Coșul colector de iarbă cu indicator de nivel, roțile ușoare de rulare, suportul mânerului extrem de moale și dispozitivele de prindere rapidă QuickFix fac din masina de tuns iarba STIHL RM 448 TX o unealtă demnă de top 10.

Husqvarna LC 356AWD

Cea mai buna masina de tuns iarba

Gama de mașini de tuns iarba Husqvarna sunt de o calitate extraordinară, fapt ce le ajută în câștigarea notorietății. Spre exemplu, masina de tuns iarba profesională Husqvarna LC 356AWD are o serie de specificații greu de ignorat:

  • Colector mare
  • Cuțit Crown Cut
  • Trioclip – adică trei sisteme diferite de tăiere într-o singură mașină.
  • Manerul pliabil
  • Conector pentru furtunul de apă
  • Înserții moi pentru mânere
  • Toate roțile motoare (AWD).

Solo by AL-KO 553 K

Cea mai buna masina de tuns iarba

Masina tuns gazon benzina solo by AL-KO 553 K are o serie de caracteristici ce o propulseaza în topul preferintelor oamenilor. Carcasa robustă din aluminiu turnat are o protecție la impact și inserție din oțel. Unitatea de viață lungă cu acțiunea cardanică este prevăzută cu două viteze. Mașina de tuns gazonul are prevăzute jante din aluminiu pentru anvelopele Easy Run, dar și alte compunenta robuste din aluminiu.

PROGARDEN S461VHY-T6

Cea mai buna masina de tuns iarba

Masina de tuns gazon PROGARDEN S461VHY-T6 oferă o manevrabilitate superioară în comparație cu o mașină de tuns gazonul tradițională. De asemenea, manevrabilitatea este este una foarte ușoară deoarece motorul termic acționează și roțile din spate, care împing mașina mai ales atunci când sacul colector este aproape plin cu iarba, suprafața este mare și prezintă denivelări sau atunci când dorești să tunzi gazonul în alte direcții, ocolind astfel diverse obstacole, cum ar fi pomii.

Mașina de tuns are prevăzute patru funcții:

  • Colectare
  • Mărunțire
  • Descărcare în spatele mașinii
  • Descărcare în lateralul mașinii.

MediaLine model MG 51 S

Cea mai buna masina de tuns iarba

Masina de tuns gazonul MediaLine model MG 51 S are un preț accesibil și este potrivită pentru grădinile sau peluzele medii. Puterea sa este de 4,5 CP, motorul cu 4 timpi, verticali, carcasa din oțel și greutatea netă de 41 kg. De asemenea, și acest model de mașină pentru tuns iarba are 4 funcții prevăzute:

  • descărcare în sac colector
  • descărcare în spate
  • descărcare laterală
  • mulching
  • autocurățare

TORO Recycler Pro AWD

Cea mai buna masina de tuns iarba

Masina de tuns iarba TORO Recycler Pro AWD este o combinație unică de putere, performanță, versatilitate și valoare. AutoMatic Drive System este o tehnologie inteligentă de acționare ce îți permite să lucrezi în ritmul tău. Motorul Briggs&Stratton B&S, 163cc, puterea de 6 CP, lățimea de lucru de 55 cm, înălțimea cuprinsă între 25 și 102 mm și carcasa din oțel sunt doar câteva dintre specificațiile greu de ignorat ale acestei mașini.

Cea mai buna masina de tuns iarba

Fie că alegi mașini de tuns iarba STIHL sau oricare alt brand, pe Magazia lu Costica ai o gamă variată de produse, cu specificații proprii care te vor ajuta să alegi produsul potrivit pentru grădina sau peluza ta.