LOADING

Type to search

Sfaturile lu' Costica

Cum sa alegi plantele potrivite pentru gradina ta?

Cum sa alegi plantele potrivite pentru gradina ta?

Cu totii visam la o gradina perfect aranjata, unde plantele se dezvolta in voie fara a necesita prea mult efort din partea noastra. Desigur, lucrul acesta este posibil doar daca alegem plantele potrivite pentru gradina noastra. Nu te-ai gandit niciodata la cat de mult conteaza mediul inconjurator? Acum e timpul sa o faci! Acorda atentie acestor factori cand iti alegi plantele:

Cum sa alegi plantele potrivite pentru gradina ta?

  • Ce fel de peisaj vrei sa obtii? Daca scopul tau e sa ai o gradina luxurianta, plina de plante exotice, atunci trebuie sa fii gata sa depui mult efort pentru a o intretine. Pe de alta parte, daca vrei sa obtii un aspect elegant, dar comfortabil, te poti multumi cu un gazon ingrijit si cateva plante sezoniere.
  • Cat timp esti dispus sa acorzi ingrijirii plantelor? Multe flori nu necesita o ingrijire deosebita; trebuie doar sa le asiguri necesarul de apa si nutrienti. Totusi, daca doresti sa-ti impresionezi musafirii cu flori grandioase, va fi necesar sa petreci cateva ore pe saptamana in gradina.
  • Care este temperatura ideala a plantelor pe care le doresti? In general, o mare parte din plante pot supravietui la temperaturi medii. Cu toate acestea, tu iti doresti sa ai mai mult decat o gradina mediocra; vrei ceva extraordinar! Pentru a obtine asta, trebuie sa te asiguri ca plantele tale vor avea exact temperatura de care au nevoie. Ia in vedere o instalatie de incalzire pe timpul iernii, daca doresti plante exotice!
  • Solul este potrivit? Mai devreme sau mai tarziu, vei fi nevoit sa procuri saci intregi de pamant potrivit pentru plantele tale. Desigur, asta daca nu doresti sa apelezi la ingrasaminte chimice, care sunt ambalate comfortabil. Pentru a evita un efort suplimentar in viitor, asigura-te ca solul din gradina ta este potrivit. Poti face asta prin testarea unei mostre de sol.
  • Copiii tai se vor juca in gradina? Da, acesta este un aspect foarte important! Cosmarul oricarui pasionat de gradinarit este sa-si vada pretioasele flori distruse de copiii care se joaca in gradina. De asemenea, trebuie sa eviti orice planta care i-ar putea rani.
  • Cat esti dispus sa investesti? Unele specii pot fi costisitoare; ai nevoie de echipament special, solutii chimice si o instalatie de irigare performanta. Ia toate aceste lucruri in considerare inainte de a opta pentru specii exotice!