Cum sa creezi forme impresionante

O adevarata atractie in orice gradina, gardul viu in diferite forme este cu adevarat o arta. Indiferent daca doresti sa atragi atentia asupra unei anumite zone, sa creezi un elemnent distinctiv sau sa te distrezi, poti considera aceste forme drept piese de arhitectura vie.

Pentru a crea forme din arbori este cel mai bine sa alegi specii dese, care raman verzi pe tot parcursul anului. Ramurile trebuie sa fie groase cu ramificatii din ce in ce mai subtiri. Pentru a indrepta ramurile in directia potrivita, leaga ramurile flexibile cu sfoara.

Forme geometrice

Forme geometrice

Acuratetea cu care tunzi gardul este cheia pentru a mentine o forma frumos definita, si poti obtine asta cel mai usor prin folosirea unei rame pe care sa o urmezi. Construieste forma dorita cu ajutorul unor sfori sau construieste o rama din bucati subtiri de lemn. Aseaza rama peste planta si taie fiecare ramura care nu se incadreaza in cadru. Este foarte usor sa creezi o gama larga de forme, de la un cub pana la o sfera sau piramida.

Arbori standardArbori standard

Chiar si copacii si plantele standard pot fi tunsi pentru a-i transforma intr-o atractie a gradinii tale. Plantele de ghiveci sunt potrivite in general pentru a crea forme geometrice standard.

 

Forme fantezieForme fantezie

Cea mai buna metoda de a face forme fantezie precum animale este sa construiesti un schelet din fire peste arbust. Nu va fi o problema sa tai pe langa fire. Este important sa folosesti o masina usor de manevrat pentru a taia cu precizie. Toate ramurile care sunt inafara formei trebuie taiate de cateva ori pe an pentru a le descuraja cresterea. Cat de repede vei obtine forma dorita depinde de marimea si vigoarea arbustului ales. De obicei dureaza cativa ani pana poti obtine sculpturi impresionante din plante.

Comments are closed.