Garduri vii medii

Masinile de tuns arbori standard STIHL sunt proiectate pentru intretinerea gardurilor vii din parcuri si includ modele usor de manuit care pot fi folosite in gradinile private. Sunt folositoare in special pentru gardurile vii de o inaltime medie, pana la nivelul pieptului, si sunt usor menevrabile pentru a putea lucra cu precizie. De asemenea, pot fi folosite pentru a crea modele decorative impresionante.

Motorul puternic alimentat cu petrol al masinii de tuns nu restrictioneaza libertatea de manevrare cand lucrezi. Fara un cablu care sa te deranjeze, aceste masini sunt prima alegere cand puterea si rezultatele de calitate sunt importante. Masinile de tuns electrice sunt ideale pentru gradini de marimi mijlocii, si sunt echipate cu un motor electric care nu face zgomot. Sunt perfecte pentru a fi folosite in zone unde zgomotul trebuie mentinut la un nivel minim, precum in gradinile cartierelor. La fel de folositoare sunt si noile modele fara cabluri care combina beneficiile ambelor masini.

Tehnici pentru a taia gardurile vii medii

Taie vertical partile laterale ale gardului viu

Primul pas este sa tai partile laterale ale gardului vertical, folosind o miscare larga de forma unui arc. O masina de tuns care are o lama cu doua taisuri te va ajuta sa economisesti timp, pentru ca vei taia in ambele directii. Misca-te inainte in timp ce lucrezi si taie pe toata lungimea gardului.

Taierea varfului

Atunci cand tai varful gardului viu, lama trebuie sa fie orientata orizontal, inclinata la un unghi de aproximativ 10 grade. Indeparteaza ramurile de pe masina cu miscari de cosit.

Comments are closed.