Intinderea frontala a lantului

Când aveţi la dispoziţie toate componentele pentru motomotoferăstrăul Dvs. puteţi începe asamblarea. Pentru aceasta trebuie să aveţi grijă să purtaţi în permanenţă mănuşi de siguranţă, dacă situaţia o impune (de altfel la orice contact cu lanţul de motoferăstrău).

Pasul 1 din 14: Aşezaţi toate componentele (unitatea motorului, lanţul, şina, cheia combinată) pe o suprafaţă de lucru corespunzătoare, netedă şi curată. Pentru a evita deteriorarea aparatului şi a suportului puteţi utiliza un suport moale (de ex. covor).
Pasul 2 din 14: Aduceţi unitatea motorului într-o poziţie verticală şi îndepărtaţi piuliţele cu cheia combinată. Apoi îndepărtaţi capacul roţii de lanţ.
 
Pasul 3 din 14: Rotiţi dispozitivul de întindere a lanţului spre stânga, pentru ca glisorul de întindere să se deplaseze spre spate, în direcţia roţii de lanţ.
Pasul 4 din 14: Când lucraţi cu lanţul trebuie să purtaţi mănuşi (aici există un mare pericol de rănire din cauza dinţilor ascuţiţi). Abia apoi luaţi lanţul şi şina şi aşezaţi lanţul peste şină începând de la vârful şinei. (Aveţi grijă ca lanţul să se afle în direcţia corectă => a se vedea imaginea)
 
Pasul 5 din 14: Apoi rotiţi lanţul astfel încât şina să se afle total în lanţ.
Pasul 6 din 14: Verificaţi încă o dată dacă lanţul stă corect pe şină şi este orientat în direcţia corectă. Dintele tăietor trebuie să fie orientat spre înainte în partea superioară a şinei.
Pasul 7 din 14: Acum luaţi cu totul lanţul şi şina şi aşezaţi lanţul de motoferăstrău deasupra roţii de lanţ. Şina de ghidaj trebuie împinsă peste şuruburile cu bridă.
Pasul 8 din 14: Aşezaţi la loc capacul roţii de lanţ pe unitatea motorului şi strângeţi ambele piuliţe cu mâna. Acum şina şi lanţul nu mai pot aluneca iar Dumneavoastră puteţi regla liniştiţi întinderea lanţului.
 
Pasul 9 din 14: Rotiţi şurubul de fixare spre dreapta. Elementele lanţului intră astfel în canalul şinei.
 
 
Pasul 10 din 14: Acum ridicaţi vârful şinei în sus şi rotiţi încă o dată un pic de şurubul de întindere a lanţului. Elementele lanţului trebuie să intre în canalul şinei.
Pasul 11 din 14: Acum strângeţi piuliţele de fixare cu cheia combinată.
Pasul 12 din 14: Printr-un control vizual verificaţi dacă lanţul se află în canalul şinei şi nu atârnă.
Pasul 13 din 14: Apoi controlaţi dacă lanţul nu este întins prea tare. Trageţi cu mâna de lanţ în direcţia de rulare (pentru aceasta trebuie eliberată frâna de lanţ, altfel acesta nu se mişcă). Pentru a evita pericolul de accidentare prin contactul cu lanţul tăios trebuie să purtaţi neapărat mănuşi de lucru. Dacă lanţul nu se urneşte, deschideţi piuliţele şi repetaţi paşii precedenţi.
Pasul 14 din 14: Motomotoferăstrăul Dumneavoastră este acum complet montat. Acum activaţi din nou frâna de lanţ.

Comments are closed.