Intinderea rapida a lantului

Când aveţi la dispoziţie toate componentele pentru motomotoferăstrăul Dvs. puteţi începe asamblarea. Pentru aceasta trebuie să aveţi grijă să purtaţi în permanenţă mănuşi de siguranţă, dacă situaţia o impune (de altfel la orice contact cu lanţul de motoferăstrău).

Pasul 1 din 14: Aşezaţi toate componentele (unitatea motorului, lanţul, şina) pe o suprafaţă de lucru corespunzătoare, netedă şi curată. Pentru a nu cauza deteriorări ale aparatului sau suportului puteţi utiliza un suport moale (de ex. covor).
Pasul 2 din 14: Deşurubaţi capacul roţii de lanţ deschizând piuliţa-fluture prin rotire.
Pasul 3 din 14: Rotiţi roata de întindere fixată pe şină spre dreapta, până la încastrare.
Pasul 4 din 14: Când lucraţi cu lanţul trebuie să purtaţi mănuşi (aici există un mare pericol de rănire din cauza dinţilor ascuţiţi). Abia apoi luaţi lanţul şi şina şi aşezaţi lanţul peste şină începând de la vârful şinei. (Aveţi grijă ca lanţul să se afle în direcţia corectă => a se vedea imaginea)
 
Pasul 5 din 14: Rotiţi apoi lanţul, astfel încât şina să se afle în totalitate în lanţ.
Pasul 6 din 14: Verificaţi încă o dată dacă lanţul este aşezat corect pe şină şi orientat în direcţia corectă. Dintele tăietor trebuie să fie îndreptat în partea superioară a şinei către faţă.
Pasul 7 din 14: Acum luaţi cu totul lanţul şi şina şi aşezaţi lanţul de motoferăstrău peste roata de lanţ. Împingeţi şina de ghidaj peste şurubul cu bridă.
Pasul 8 din 14: Aşezaţi la loc capacul roţii de lanţ pe unitatea motorului, introducând toate cepurile în orificiile prevăzute pentru acestea.
Pasul 9 din 14: Rotiţi piuliţa-fluture astfel încât capacul roţii de lanţ să ajungă la carcasa motorului. Însă deocamdată nu strângeţi capacul roţii de lanţ.
Pasul 10 din 14: Rotiţi şurubul de strângere înainte (în direcţia vârfului şinei). Elementele lanţului intră acum în canalul şinei.
Pasul 11 din 14: Acum strângeţi piuliţa-fluture astfel încât capcul roţii de lanţ să se afle strâns total la unitatea motorului. Apoi rabataţi piuliţa-fluture în aşa fel încât să se încastreze.
Pasul 12 din 14: La controlul optic verificaţi dacă lanţul se află pe şină şi nu atârnă.
Pasul 13 din 14: Apoi controlaţi dacă lanţul nu este întins prea tare. Trageţi cu mâna de lanţ în direcţia de rulare (pentru aceasta frâna de lanţ trebuie să fie eliberată, altfel acesta nu se urneşte). Pentru a evita pericolul de accidentare din cauza contactului cu lanţul tăios trebuie să purtaţi neapărat mănuşi de lucru. Dacă lanţul nu poate fi mişcat, deschideţi piuliţa-fluture şi repetaţi paşii anteriori
Pasul 14 din 14: Motomotoferăstrăul Dumneavoastră este acum montat complet. Fixaţi acum din nou frâna de lanţ.

Comments are closed.