LOADING

Type to search

Pornirea unui motoferăstrău

Pornirea unui motoferastrau / drujba

Pornirea unui motoferastrau / drujba

Câmpul de lucru este asigurat şi verificat (Vezi “Pregătiţi locul de muncă”). Apoi puteţi începe treaba cu motoferăstrăul Dumneavoastră. La fiecare din paşii următori respectaţi şi indicaţiile de siguranţă (inclusiv cele din instrucţiunile de utilizare).

Pornirea unui motoferastrau / drujba

Pasul 1 din 15: Înainte să porniţi motomotoferăstrăul trebuie să acţionaţi frâna de lanţ. Pentru aceasta împingeţi apărătoarea frontală (mânerul frânei de lanţ) în faţă (vezi foto).

Pasul 2 din 15: Pentru pornirea motomotoferăstrăului Dumneavoastră scoateţi întotdeauna apărătoarea de şină.

Pornirea unui motoferastrau / drujba

Pasul 3 din 15: Dacă motomotoferăstrăul Dumneavoastră dispune de o supapă de decompresie, vă rugăm să o apăsaţi. Astfel pornirea motorului şi implicit a motomotoferăstrăului devine mai uşoară.

Pasul 4 din 15: Dacă motomotoferăstrăul Dvs. dispune de o pompă de combustibil, vă rugăm să o apăsaţi. Astfel se uşurează procesul de pornire iar numărul de curse la demarare se reduce.

Pornirea unui motoferastrau / drujba

Pasul 5 din 15: Aduceţi arborele de comandă pe şoc / pornire la rece. Pentru aceasta acţionaţi mai întâi blocajul manetei de acceleraţie şi maneta de acceleraţie şi apoi apăsaţi total arborele de comandă.

Pasul 6 din 15: Pentru pornire aşezaţi motomotoferăstrăul pe o suprafaţă plană. Garnitura de tăiere nu trebuie să intre în contact cu solul, altfel la pornire lanţul se toceşte şi vă puteţi pune în pericol inutil.

Pornirea unui motoferastrau / drujba

Pasul 7 din 15: Apucaţi motomotoferăstrăul aşezat pe pământ cu ambele mâini. Mâna Dumneavoastră stângă se află pe mânerul tubular, dreapta pe mânerul demaror. Introduceţi vârful piciorului drept în mânerul posterior, stabilizând astfel motomotoferăstrăul.

Pasul 8 din 15: Trageţi încet mânerul demaror cu mâna dreaptă până când simţiţi rezistenţă. Abia acum trageţi de mai multe ori cu putere de mânerul demaror până când motorul porneşte scurt (pe cât posibil trageţi vertical în sus, fără ca sfoara să se frece de carcasa ventilatorului).

Pornirea unui motoferastrau / drujba

Pasul 9 din 15: Motorul se porneşte scurt, după care se opreşte din nou. Acum deschideţi şocul mişcând arborele de comandă cu o treaptă în sus (în poziţia de acceleraţie medie).

Pasul 10 din 15: Trageţi din nou de mânerul demaror până când porneşte din nou motorul.

Pasul 11 din 15: Imediat ce a pornit motorul şi rulează apăsaţi scurt maneta de acceleraţie cu degetul arătător.Arborele de comandă va sări în poziţia de mers în gol.

Pasul 12 din 15: Apoi ridicaţi încet motomotoferăstrăul de la sol, fără să atingeţi însă maneta de acceleraţie.

Pornirea unui motoferastrau / drujba

Pasul 13 din 15: Abia acum eliberaţi frâna de lanţ, trăgând cu mâna stângă spre Dumneavoastră de apărătoarea frontală (mânerul frânei de lanţ). Însă nu daţi drumul la mânerul tubular din mâna stângă. Când auziţi un „clac” lanţul este liber, putând rula pe şină.

Pasul 14 din 15: Înainte să începeţi treaba verificaţi ungerea lanţului. Pentru aceasta ridicaţi motoferăstrăul la lumină (de ex. tulpina unul pom sau hârtie pe sol) şi acceleraţi total. Dacă la lumină se vede un pic de ulei de lubrifiere a lanţurilor, ungerea lanţului este totală iar Dumneavoastră puteţi începe treaba.

Pasul 15 din 15: Acum motoferăstrăul este pregătit. Pentru o tehnologie de lucru sigură consultaţi instrucţiunile de utilizare.

Recomandari motoferastraie (drujbe) Stihl:

  1. Drujba Stihl MS 362Pornirea unui motoferastrau / drujba
  2. Drujba Stihl MS 251Pornirea unui motoferastrau / drujba
  3. Drujba Stihl MS 170Pornirea unui motoferastrau / drujba