Tips-uri pentru tunderea gardului viu

Tips-uri pentru tunderea gardului viuUrmareste aceste sfaturi folositoare pentru a obtine cel mai bun rezultat de la masina ta de tuns.

Mentine-o ascutita

Este destul de evident, dar mentine lamele masinii de tuns mereu ascutite. Daca ramurile taiate arata colturoase sau deschise la culoare, lamele sunt probabil tocite si rup in loc sa taie arborele. Du masina de tuns la un dealer autorizat STIHL pentru o ascutire profesionala. 

Mentine-o curata

O lama care nu este curata nu este eficienta. Pe masura ce tai arborele, seva se aduna pe lame si se intareste precum lipiciul. Foloseste o solutie de curatat aprobata –precum solventul de rasina STIHL- pentru a mentine lamele la parametrii optimi.

Mentine totul ordonat

Taie intai partile verticale ale gardului viu, folosind miscari ascendente si descendente simergand inainte pe masura ce avansezi cu lucrul. Cand tunzi varful gardului viu, mentine lamele inclinate la 10 grade pe orizontala si foloseste miscari de cosit pentru a scapa de ramurile adunate.

Mentine totul in siguranta

Trebuie sa folosesti intotdeauna echipament de protectie, si sa respecti instructiunile atunci cand folosesti o masina de tuns alimentata cu electricitate.

Comments are closed.