LOADING

Type to search

Sfaturile lu' Costica

Top 7 cele mai bune și căutate motocultoare

Top 7 cele mai bune și căutate motocultoare

Orice om gospodar are pe lângă casă utilajele agricole de care are nevoie pentru a-și îndeplini activitatea, fie că o face sub formă de hobby, fie că aceasta reprezintă sursa lui de venit.

Pentru a-ți desfășura activitatea în condiții potrivite, trebuie să alegi cu maximă atenție la detalii fiecare unealtă sau lucru de care ai nevoie. Tocmai de aceea, astăzi vom vorbi despre cele mai bune motocultoare, despre lucrurile la care trebuie să fii atent atunci când le alegi, dar și un top al celor 7 cele mai bune din gama lor.

Cunoscută și sub denumirea de freză motorizată, motocultorul te ajută să ari, să discui, să semeni și să scapi pământul de buruieni. Astfel, mărunțirea pământului devine o activitate simplă, pe care o faci fără prea mult efort.

De ce anume trebuie să ții cont atunci când îți alegi un motocultor?

Atunci când ești în căutarea unui motocultor ești împins de dorința de a-ți realiza munca în grădină într-un mod cât mai dinamic și cât mai ușor. Astfel, pornind de aici și de la nevoia pe care o ai trebuie să fii atent la câteva lucruri.

Tipul motorului

Tipul motorului se alege în funcție de randamentul, eficiența, costurile de alimentare și de mentenanța pe care le are. Astfel, motocultoarele au prevăzute două tipuri de motoare:

  • Motoare electrice – sunt mai puțin căutate deoarece sunt dependente de o sursă de energie electrică, iar în grădină sau la câmp este mai dificil să găsești o sursă constantă de electricitate.
  • Motoare diesel – sunt motoarele cu ardere internă și 4 timpi. Acestea sunt foarte versatile, dar și cele mai apreciate din gama lor.

Tipul motocultorului

Motocultoarele se împart în trei mari categorii, fiecare fiind potrivit pentru un anumit tip de utilizare:

Motocultorul hobby – este acel tip de utilaj care folosește sistemul de transmisie cu melc-roată melcată sau cu transmisie prin cureaua de la motor la distribuție și cu lanț de la distribuție la freze. Lățimea frezelor este de aproximativ 80-90 cm, iar suprafața de lucru recomandată se află între 1000 mp și 5000 mp.

Motocultor semiprofesional – este masina care folosește lanț și cutie de viteze. Lățimea frezelor este cuprinsă între 80 și 100 cm, cuțitele sunt fixate pe bara cilindrică sau pe bara hexagonala, iar adâncimea de lucru poate ajunge până la 20-22 cm. Suprafața de lucru recomandată se află cuprinsă între 5000 și 10000 mp.

Motocultoarele profesionale – sunt motocultoarele care folosesc transmisia de la cutia de viteze la freze prin ansamblu de pinioane conice. Totodată, transmisia de la motor la cutie se realizează prin ambreiaj, fie în mediul uscat, fie în baie de ulei. Adâncimea de lucru este de 22-25 cm, iar greutatea unui astfel de motocultor este de minim 75-80 kg. Suprafața recomandată de lucru este de peste 10000 mp.

Funcțiile speciale

Atunci când cauți un motocultor trebuie să analizezi și funcțiile speciale cu care este predispus, caracteristicile și nivelul de performanță la care poate ajunge.

Un avantaj principal este reprezentat de mânerele ergonomice care creează un confort ridicat. Știm deja că există soluri mai pretențioase în care implicarea umană este necesară, iar mânerele de calitate te vor ajuta să duci munca la bun sfârșit fără a depune prea mult efort.

În aceeași măsură contează ca motocultorul să aibă un reglaj fin pe înălțime, lățime și adâncime. Reglajul pe înălțime este util atunci când motocultorul este folosit de persoane cu înălțimi diferite, iar lățimea de lucru sau adâncimea la care ajung lamele te ajută să lucrezi doar zona dorită la un nivel optim.

Top 7 cele mai bune și căutate motocultoare

În urma unei statistici pe care am realizat-o, acestea sunt 7 dintre cele mai bune și căutate motocultoare:

Motocultor diesel Bertolini 418S, 25LD425

Top 7 cele mai bune și căutate motocultoare

Motocultor diesel Bertolini 418S, 25LD425, 19 CP cu freza 80cm, pornire electrică este predispus cu o freză de 80 de cm, 20 cuțite și sistem de control a adâncimii de lucru. Ambreiajul este mono disc cu control manual, inversat, iar cutia de viteze are 5 viteze dintre care 4 înainte și 1 înapoi. Sistemul de frânare este independent pe fiecare roată cu maneta de control separată și sistem de blocare pentru staționare. De asemenea, motocultorul diesel Bertolini 418S, 25LD425 are maneta de ambreiaj cu acționare dublă și debreiere în cazul pierderii controlului asupra mașinii, un dispozitiv pentru împiedicarea schimbării sensului de mers atunci când priza de forță funcționează și o manetă suplimentară de ambreiaj pentru pornire sau oprire lentă.

Motocultor diesel 12 CP Bertolini 417S, 3LD510

Top 7 cele mai bune și căutate motocultoare

Motocultor diesel 12 CP Bertolini 417S, 3LD510, cu freza 80cm, pornire electrică este al doilea în topul celor mai bune și cumparate produse din această categorie. Are un ambreiaj monodisc cu control manual, inversat, o cutie de viteze formată din 5 viteze dintre care 4 înainte și una înapoi, iar sistemul de frânare este independent pe fiecare roată cu maneta separată de control și dispozitiv de blocare. Freza este de 80 de cm, prevăzută cu 20 de cuțite și are un sistem de control al adâncimii. Produsul este dispus cu elemente de siguranță, precum maneta de ambreiaj cu dubla actionare şi debreiere în cazul pierderii controlului asupra maşinii (fără oprirea motorului); dispozitiv pentru împiedicarea schimbării sensului de mers când priză de forță funcționează și maneta suplimentară de ambreiaj pentru pornire/oprire lentă.

Motocultor BCS 740 PS, Honda GX 390

Top 7 cele mai bune și căutate motocultoare

Motocultor BCS 740 PS, Honda GX390, 13 CP + freza 80 cm are o cutie de viteze formată din 3 viteze înainte și 3 în revers, inversor rapid al sensului de mers care permite operarea cu o amplă gamă de rapoarte ce se adaptează la utilizări diverse. Motoarele disponibile la aceasta varianta sunt doua pe benzina: HONDA GX390 de 13 hp sau HONDA GX340 DE 10.7 hp si unnul diesel: YANMAR LN 100 de 10 hp, ambele disponibile și în versiunea cu pornire electrica. Motocultor BCS 740 PS, Honda GX390 are următoarele caracteristici:

  • Performanță
  • Fiabilitate
  • Siguranță
  • Confort

Motocultor Bertolini 413S, GX390

Top 7 cele mai bune și căutate motocultoare

Motocultor Bertolini 413S, GX390, 13 CP cu freza 70 cm este al patrulea produs din topul nostru, ce are o serie de caracteristici greu de ignorat. Ambreiajul este multidisc cu control manual inversat, iar cutia de viteze este formată din 6 viteze, 3 înainte și 3 înapoi. Sistemul de frânare este independent la fiecare roată cu maneta separată de control și dispozitiv de blocare pentru staționare. Dispozitivele de siguranță sunt extrem de importante, așadar Motocultor Bertolini 413S, GX390 are maneta de ambreiaj cu dubla actionare și debreiere în cazul pierderii controlului asupra mașinii (fără oprirea motorului); dispozitiv pentru împiedicarea schimbării sensului de mers cand priză de forță funcționează și maneta suplimentară de ambreiaj pentru pornire/oprire lentă;

Motocultor Grillo G85

Top 7 cele mai bune și căutate motocultoare

Motocultor Grillo G85 6.5 CP Freza de sol 58 cm are un ambreiaj conic cu control inversat, o cutie de viteze formată din 4 viteze dintre care 2 înainte și 2 înapoi, freze de 58 de cm cu 16 cuțite și reglabilă, dar și cu sistem de control a adâncimii de lucru. Ghidonul este reglabil atât din punct de vedere al înălțimii, cât și al lățimii, iar în plus este prevăzut cu un sistem anti-vibrații.

Motocultor BCS 738 PS, Honda GX270

Top 7 cele mai bune și căutate motocultoare

Motocultor BCS 738 PS, Honda GX270, 9 CP + freza 66 cm are o cutie de viteze formată din 3 trepte înainte și 3 trepte în revers. Ghidonul este reglabil și reversibil, ceea ce permite utilizarea accesoriilor anterioare și posterioare. Ambreiajul hydraulic in baie de ulei PowerSafe permite achiziționarea oricărui model de motocultivator BCS, cu posibilitatea utilizari acestuia mereu în totala siguranta, maximum de prestatii, cu avantajul unei tehnologii avangardiste deja utilizata în segmentul auto.

Motocultor Grillo G107D, GX340

Top 7 cele mai bune și căutate motocultoare

Motocultor Grillo G107D, GX340, 11 CP, freza 68 cm este dispus cu 6 viteze, dintre care 3 înainte și 3 înapoi, freza de 68 cm cu 20 de cuțite, reglabilă și un sistem de control a adâncimii de lucru. Dispozitivele de siguranță sunt maneta de ambreiaj cu dubla actionare și debreiere în cazul pierderii controlului asupra mașinii (fără oprirea motorului) și decuplarea automata a frezei in cazul cuplarii marsarierului. Ghidonul este reglabil în înălțime și în lateral și are un beneficiu extra compus din sistemul anti-vibratii.

Nu uita că cele mai bune și eficiente utilaje de gradina le gasesti la Magazia Lu Costica.ro.