LOADING

Type to search

Sfaturile lu' Costica

Combustibili pentru motoarele in 2 timpi

Combustibili pentru motoarele in 2 timpi

Pentru a putea exploata motocoasa Dumneavoastră cu motor pe benzină aveţi nevoie de un amestec combustibil de benzină şi ulei.

Amestecul de combustibili

Combustibili pentru motoarele in 2 timpi

Motorul motocoasei Dumneavoastră cu funcţionare pe benzină trebuie exploatat cu un amestec combustibil de benzină şi ulei de motor. Calitatea acestor două componente ale amestecului combustibil are o importanţă decisivă pentru funcţionarea şi durata de viaţă a motorului.

Astfel, combustibilii inadecvaţi sau raporturile de amestecare care se abat de la normă pot conduce la defecţiuni serioase la mecanismul de acţionare (dăunători pentru piston, uzură ridicată etc.)

Vă recomandăm următoarele raporturi de amestecare:

la STIHL: ulei pentru motoarele în doi timpi

1 : 50: 1 : 50 => 1 parte ulei + 50 părţi benzină

La alte mărci – ulei pentru motoare în doi timpi, proporţie

TC: 1 : 25 => 1 parte ulei + 25 părţi benzină

Pentru a asigura o lubrifiere optima, puteti folosi cu incredere uleiul de amestec Stihl.

Combustibili pentru motoarele in 2 timpi

Exemple de rapoarte de amestec

Pentru realizarea unui amestec de 1:50 aveti nevoie de 5 litri de benzina si de 0,10 litri (100cm³) de ulei in doi timpi STIHL.

Combustibili pentru motoarele in 2 timpi

Informatii referitoare la benzina

Utilizaţi numai benzină de marcă, cu o cifră octanică de minimum 90 ROZ (pentru protejarea sănătăţii şi a mediului noi recomandăm utilizarea benzinii fără plumb.)

Atenţie:
Trebuie să aveţi în vedere că utilajele dotate cu catalizator pentru gazele de evacuare trebuie exploatate numai cu benzină fără plumb, altfel efectul catalizatorului se poate reduce considerabil, acesta putându-se chiar defecta.

Informatii despre uleiul de motor

Utilizaţi numai un ulei pentru motoare în doi timpi de calitate, care să corespundă clasificării TC (cel mai bine ulei pentru motoare în doi timpi STIHL, care a fost adaptat special pentru motoarele STIHL, permiţând astfel o durată mare de viaţă a motorului).

Atenţie:
Uleiurile de motor de o calitate inferioară pot produce defecţiuni la motor, garniturile de etanşare, conducte şi rezervorul de combustibil.

Pentru amestecare introduceţi într-o canistră autorizată pentru combustibil mai întâi uleiul de motor şi apoi benzina. Înainte să introduceţi amestecul de combustibil în rezervor amestecaţi prin agitarea canistrei (Apoi deschideţi cu atenţie canistra, deoarece este posibil să se fi generat presiune).

Indicaţie:
STIHL are în ofertă, ca amestec de combustibil valoros, STIHL MotoMix. Cu acest combustibil – gata preparat – puteţi exploata atât motoarele în doi timpi cât şi motoarele 4-MIX de la STIHL. Întrebaţi-vă distribuitorul autorizat.

Combustibili pentru motoarele in 2 timpi