LOADING

Type to search

Sfaturile lu' Costica

Mulcirea: bine pentru curte, bine pentru Dumneavoastra

Mulcirea: bine pentru curte, bine pentru Dumneavoastra

În cazul mașinilor de tuns cu mulcire, mulci este format din decupaje iarbă cosite. Decupajele sunt tăiate în bucăți fine, care cad ușor la suprafața solului. Acolo, ele pot fi distruși rapid de către microorganismele din sol, care eliberează nutrienți din materialul vegetal mulcite înapoi în sol.

De ce ar trebui să mulcim în loc să folosim sac?

  • Mulcirea îmbunătățește sănătatea și creșterea gazonului prin reducerea evaporarea umezelii din gazon și menținând temperatura mai rece a solului.
  • În plus, s-a estimat că, decupaje mulcite care sunt de 85 la suta de apa si cinci la suta de azot, poate oferi pana la 25 de procente din necesarul de îngrășăminte pentru un gazon mediu.
  • Conform Dr. Keith J. Karnok, un specialist agronom și gazon cu Universitatea din Georgia, „Este o idee bună să mulcim din iarbă atunci când este posibil, cu condiția ca zonele mulcite să nu intereze cu aspectul zonei de gazon. „

Este bine pentru mediu:

  • Mulcirea păstrează decupaje iarbă din gropile de gunoi. Conform EPA, garnitura de curte se completează până la aproximativ 13 la suta (sau 28 de milioane de tone) din fluxul național de deșeuri. Deșeurile de iarbă reprezintă două treimi din totalul deșeurilor de curte.

Este bine pentru Dvs.:

Mulcirea durează mai puțin timp decât însăcuirea, pentru că nu trebuie să se oprească pentru a goli punga.

Dacă locuiți într-o municipalitate care percepe taxe suplimentare pentru deșeuri curte depozit de deșeuri, mulcirea vă va economisi bani.

Smocurile sunt urâte, iar dacă sunt lăsate pe suprafața gazonului, smocurile de asemenea, pot deteriora planta dedesubt. Din fericire, Honda face mai ușor pentru a evita aglomerarea.

„Cheia pentru a mulci deșeuri de iarbă este dimensiunea decupajelor: sunt mai mici decupaje, cu atât mai bine”, a spus dr Karnok.

Decupajele mai mici cad mai rapid la suprafața solului și sunt mai puțin probabil să se aglomereze. Este mai mic tăiere, cu atât mai bine peluza ta va arata.

Sistemele exclusive de lame gemene Honda taie iarba in bucati mici. Acestea fac nu una, ci două tăieturi de-a lungul fiecare fir de iarbă fac. Acest lucru are ca rezultat bucăți mai mici, care în mod natural mulcesc mai bine.

Oare mulcirea promovează îndesarea?

Mulcirea: bine pentru curte, bine pentru DumneavoastraUnii oameni pot fi reticente la decupaje iarbă mulci, deoarece ei nu doresc să promoveze acumularea de paie. Îndesarea se formează atunci când rădăcinile, tulpinile, frunzele și alte părți ale iarba cresc mai repede decât se descompun.

„Contrar credintei populare, mulcirea din decupaje iarbă nu contribuie la acumularea de paie”, a spus dr Karnok. „În general, cositul, propriu-zis, irigarea și fertilizarea corespunzătoare, în special, evitarea supra-fertilizării, va ajuta la menținerea acumularea paielor în jos.”

Iarba mea este prea umedă sau prea înaltă pentru a mulci. Orice sugestii?

Mulcirea: bine pentru curte, bine pentru Dumneavoastra

Aceasta este o problemă comună. iarbă umedă sau înalt de multe ori rezultate in smocuri inestetice. Iarbă cu un conținut ridicat de umiditate poate avea, de asemenea, această problemă uneori.

Mulți clienți constată că acestea se pot mulci cu succes atunci când mașina de tuns iarba Honda, chiar și în iarba udă sau înaltă. cositoare Honda ofera design superior mulcirea, iar sistemul nostru de lame gemene de multe ori face o pungă inutilă.

Mulcirea: bine pentru curte, bine pentru Dumneavoastra

În cazul în care condițiile dumneavoastră de gazon sunt foarte severe, încercați o masina de tuns Honda HRX. Seria HRX ofera patentat nostru Versamow System ™, care vă permite atât mulcirea și însăcuirea simultan. Puteți ajusta treptat cantitatea de iarbă fiind mulched până când smocuri dispar. În timp ce s-ar putea să sac unele decupaje, vei fi în continuare posibilitatea de a obține unele dintre avantajele mulcire – și veți reduce numărul de ori pe care va trebui să goliți sacul.

Versamow vă oferă flexibilitatea de a mulci, fără a sacrifica aspectul gazonului.