LOADING

Type to search

Sfaturile lu' Costica

Cum sa pregatiti solul de gradina toamna pentru anul urmator

Aversele de aprilie pot aduce flori în mai, dar va trebui să începeți mult mai devreme să pregătiți solul pentru culturile de primăvară în grădină. Un moment perfect este toamna să faceți o curățenie generală în grădină și să adăugați conținutul organic și cantitatea de nutrienți din sol are nevoie pentru a alimenta plantele anul următor.

Cum sa pregatiti solul de gradina toamna pentru anul urmator

Totul trebuie să dispară: frunze, flori moarte, viță de vie uscată, buruieni, tulpinile plantelor de tomate (Solanum lycopersicum) și frunzele căzute. Bună gospodărire a grădinii nu numai ca face curte ordonată, dar elimină, de asemenea, locurile preferate de iernit pentru insecte și boli. Dezgropați plante moarte, cu rădăcină cu tot, și mutați-le la grămada de compost pentru a se descompune în compost organic pentru anul următor. Ardeți sau eliminați buruieni și frunze bolnave.

Cum sa pregatiti solul de gradina toamna pentru anul urmator

Toamna este momentul pentru grămada de compost. Adăugarea de materie organică îmbunătățește drenajul solului și mărește capacitatea sa de a reține apa. În timp ce unii grădinari așteaptă primăvara pentru a lucre cu material organic, toamna are sens, având in vedere lista lungă de sarcini, pe care o veți avea atunci când vremea se încălzește din nou. Se aplica un strat de 3 inci al materialului descompus la grădină, iar apoi să funcționeze în 7 inci de sol deasupra. În cazul în care compostul nu este gata pentru a fi utilizat cu toate acestea, lucrați cu frunze uscate, iarbă tăiată sau gunoi de grajd pentru a îmbogăți solul. Solul poate fi de la acid la alcalin, măsurat în unități de pH pe o scară de la 0 la 14. Preferințele plantelor variază, dar un pH neutru de 7 este de multe ori cel mai bun. Testați solul cu un kit de pH de la magazine, în cazul în care nu sunteți sigur. Modificați solul, care este puțin prea acid prin adăugarea de carbonat de calciu măcinat, 8 livre pe 10 de picioare pătrate de sol; în cazul în care acesta este prea alcalină, se adaugă sulf granular, 2 lire pentru 10 de picioare pătrate de sol. Lucrați la modificarea solului în primele 6 inci. Toamna este cel mai bun sezon pentru a aborda această sarcină, deoarece va fi timp pentru procesele chimice.

Cum sa pregatiti solul de gradina toamna pentru anul urmator

Culturile de acoperire nu sunt cultivate pentru flori minunate sau fructe delicioase. Gândiți-vă la ele ca plante vii – plante cultivate pentru a ajunge înapoi în sol la primăvara. La culturi de acoperire de iarnă nu adăugați numai nutrienți la sol, ei suprimă de asemenea buruieni, reglează temperatura solului și menține azotul din sol, care altfel ar putea fi pierdut în ploaie. Culturile de iarbă anuale, cum ar fi ovăzul (Avena sativa) și secară (Lolium multiflorum) protejează solul de grădină iarna și îl vor îmbogăți primăvara devreme.

Cum sa pregatiti solul de gradina toamna pentru anul urmator

Mulci este ca o pătură caldă, învelit în jurul plantelor perene sau răspândite pe sol de grădină pentru a le păstra în siguranță și protejate prin iarna. Aproape orice material puteți așeza pe sol, dar materialul organic are avantajul de a îmbogăți pământul așa cum se dezintegrează. Alegerile bune includ scoarța de tocat, frunze tocate, decupaje iarbă și compost. Se întinde un strat de 4 până la 6 inci peste solul plivit în toamnă să-l protejeze, să iț ferească de buruieni și să regleze temperatura solului. Păstrați-mulci câțiva inci departe de orice plante perene, arbuști sau copaci.

Pentru saparea solului va recomandam sa utilizati motosapa sau motocultorul, in functie de nevoile dumneavoastra. In continuare va prezentam doua dintre cele mai cautate modele:

  1. Motosapa AGT 7580 Premium GX 6.5 CPCum sa pregatiti solul de gradina toamna pentru anul urmator
  2. Motocultor Bertolini 413S, GX 390, 13 CP cu freza 70cm Cum sa pregatiti solul de gradina toamna pentru anul urmator