LOADING

Type to search

Sfaturile lu' Costica

Îndepartarea frunzelor de pe gazon

Îndepartarea frunzelor de pe gazon

Frunzele luminoase de toamnă pot arăta frumos; dar atunci când vine toamna și se îngrămădesc la sol ele pot fi o muncă foarte grea pentru grădinari. Îndepărtarea lor de pe pe gazon previne sufocarea acestuia, lăsându-l sa se odihnească și să respire pentru o primăvară sănătoasă; așa că merită să sacrificați ceva timp pentru a le aduna.

Dacă nu doriți un antrenament dur cu o greblă manuală, un mod rapid și ușor de a aduna frunzele de pe gazon este de a rula pur și simplu peste ei cu o mașina de tuns iarba sau puteti folosi suflante pentru curatarea suprafetelor intinse:

  1. Suflanta Stihl BG 86Îndepartarea frunzelor de pe gazon
  2. Suflanta Stihl BR 700 MagnumÎndepartarea frunzelor de pe gazon

Mașina de tuns iarba trebuie să aibă o putere de aspirare bună și să fie un model de colectare (cu o cutie sau un sac).

Cositoarele de gazon cu colectare și tractoarele de gazon VIKING sunt ideale îndepărtarea frunzelor; performanța lor de aspirație impresionantă (folosite în mod normal pentru a ridica firele de iarbă în poziție verticală pentru o tăiere rapidă și curată), le face colectori eficienți ale frunzelor de toamnă. De asemenea, ei rup în bucăți de frunzele pe care le adună – reducerea volumul lor și făcându-le ideale pentru compostare.

Așteptați o zi uscată, când frunzele nu sunt înmuiate, și nu mergeți pe gazon, în cazul în care nu este absolut necesar, în condiții umede, ude sau geroase.

Sugestii:

Îndepartarea frunzelor de pe gazonPentru a colecta volumul maxim de frunze în caseta de colectare a ierbii, ridicați înălțimea lamei la mașina de tuns iarba, astfel încât să nu taie iarba, ci pur și simplu să colecteze frunzele.

Transformați frunzele de foioase colectate în compost valoros; mărunțirea lor va accelera descompunerea. Puneți frunzele într-un sac de plastic negru și udați-le dacă sunt uscate pentru a le ajuta să putrezească. Fixați sacul lejer și faceți găuri în lateral. Lăsați-l pentru un an sau doi (de preferință, într-un loc rece), iar deșeurile de sezon vor deveni compost de invidiat de frunze.