LOADING

Type to search

Sfaturile lu' Costica

Probleme uzuale de gazon

Probleme uzuale de gazon

Un gazon frumos are o viață grea. În fiecare vară suferă de stresul picioarelor călătoare, perioadele de vreme caldă și o serie de boli care pot lovi chiar și cele mai bine îngrijite gazoane.

Iată câteva informații despre cele mai frecvente probleme de gazon și ceea ce puteți face despre ele:

Buruieni

Buruienile, cum ar fi păpădii, ciulini, trifoi și buruieni ierburi sunt una dintre cele mai frecvente probleme de gazon. Un mare număr de buruieni sunt în mod normal, o indicație a unui gazon care suferă de un nivel slab de nutrienți. ierburi de gazon sensibile, necesită mai mulți nutrienți decât buruieni, motiv pentru care buruienile răspândit în detrimentul iarbă în soluri sărace de calitate. Precipitații reduse în timpul lunilor de vară agravează situația, ca și ierburi de gazon sunt mult mai sensibile la o lipsă de apă decât buruieni mai rigide. Îngrășămintele sunt soluția ideală în astfel de cazuri.

Probleme uzuale de gazon

Cositul frecvent, la o înălțime de tăiere scăzută acționează ca o apărare suplimentară împotriva creșterii buruienilor, prin prevenirea accesului la lumina necesară pentru germinare.

Folosirea semințelor de bună calitate este, de asemenea, un factor care nu ar trebui să fie trecute cu vederea. semințe de ieftine conține adesea o anumită proporție de semințe de buruieni și se cultivă pentru a promova o creștere rapidă, care are un efect asupra densității de iarbă. Efectuarea de scarificarea regulate și profundă este o metodă eficientă de prevenire a buruienilor de la invadarea în primul rând. Scoaterea buruienilor cu sapa, care au rădăcini, rămâne cea mai bună ori singura soluție de multe ori.

Pentru scarificare si suprainsamantare va recomandam sa folositi urmatorul scarificator de gazon care are ambele functii:

Probleme uzuale de gazon

Mușchii

Probleme uzuale de gazon

Mușchii reprezintă o durere de cap pentru orice pasionat de gazon. Mușchii se vor instala numai unde gazonul s-a retras – ea nu se va deplasa pe iarbă sănătoasă. Prin urmare, abordările care distrug mușchi nu vor oferi o soluție de durată. Tunsul gazonului slab prea scurt oferă condițiile ideale pentru mușchi pentru a prospera; aceste condiții pot fi combătuți prin creșterea înălțimii de tăiere și asigurarea de suficientă fertilizare. Soluri umede și la zonele umbrite, cum ar fi sub copaci, trebuie să fie îmbunătățite, ceea ce înseamnă că, în general, reînsămânțate cu un bun amestec de semințe de iarbă și fertilizare orientată. Mușchii, va înflori, de asemenea, în soluri acide care sunt adesea caracterizate prin condiții de sol compactat mlăștinoase, cu o absență de aer. Drenajul îmbunătățit va ajuta să rectificați aceste condiții.

Boli micotice

Probleme uzuale de gazon

Ciupercile sunt încă un alt flagel al unui gazon bine păstrat și afectează aspectul. Există mai multe tipuri de ciuperci, care pot infecta gazonul, dar numai câteva sunt cu adevărat dăunătoare. Următoarele condiții contribuie la promovarea creșterii ciupercilor:

  • Gazon extrem de compact
  • Paiele de gazon
  • Umiditate crescută
  • PH-ul incorect
  • Prea multă fertilizare
  • Strat gros de frunze în timpul iernii

Un gazon bine întreținut și sănătos este apărarea ideala impotriva bolilor fungice. În cazul în care apar ciuperci, cea mai bună soluție este să se caute serviciile unui specialist de întreținere a gazonului.

Decolorare 

Probleme uzuale de gazon

Pete galbene într-o mare bogată de verde este adesea coșmarul oricărui pasionat de grădinărit. Decolorarea poate avea mai multe cauze. Aici, vă oferim câteva sfaturi în ceea ce privește cele mai frecvente probleme.

Pete galbene în gazon

Probleme uzuale de gazon

Puncte galbene și iarbă verde pal indica o deficiență de fier și azot. Aceste pete pot fi îndepărtate prin aplicarea directă a unui îngrășământ de fier. O îmbunătățire este în mod normal, vizibilă în doar câteva zile.

Iarbă pătată în combinație cu acumulare de apă

Probleme uzuale de gazon

Apa de ploaie, care nu reușește să se infiltreze departe în mod corespunzător și iarbă care apare pătată cu culoarea de la sol sunt semnele distinctive al unui sol excesiv de compactat.  Infecție fungică și cianobacterii sunt adesea consecinte inestetice. Solul trebuie rupt și slăbit, pentru a permite excesului de apa să se scurgă departe.

Modificări de culoare pete după iarnă

Probleme uzuale de gazon

Petele și mucegaiul sunt efecte secundare nedorite de la debutul iernii. Pentru a preveni apariția lor, gazonul ar trebui să fie fertilizat în august sau septembrie pentru a îmbunătăți rezistența. Cu o combinație de var în septembrie sau octombrie și creșterea înălțimii de tăiere (în mod ideal, la 5 cm), gazon dvs. va fi lăsat pe deplin pregătit pentru a lunile de iarnă.

Speram ca informatiile sa vina in ajutorul dumneavoastra, in continuare va recomandam si doua dintre cele mai bune (calitate – pret) scarificatoare preferate de clientii nostrii:

Probleme uzuale de gazon

Probleme uzuale de gazon

Daca va putem ajuta cu mai multe informatii, contactati-ne cu incredere.