Cum sa depozitezi corect motocoasa

depozitare motocoasa

 

Dupa un an in care a controlat cresterea rapida, masina de taiat arbori trebuie sa ia o pauza. Pentru a fi sigur ca va avea parte de un inceput proaspat dupa trecerea iernii, sunt cateva elemente pe care trebuie sa le tii minte inainte de a o pune in depozit.

Am alcatuit o lista de sfaturi aici:

 

Golirea Rezervorului Goleste rezervorul.

Inainte de a pune masina in depozit, curata fiecare piesa cu atentie si apoi goleste rezervorul in totalitate. Pentru a goli carburatorul, lasa masina sa functioneze pana se opreste motorul. Curata orice murdarie de pe masina si asteapta pana se usuca complet.

Verifica bujiile  Verifica bujiile.

Scoate bujia si studiaz-o. Daca electrozii bujiei au o culoare caramizie, atunci sunt OK. Daca nu, s-ar putea sa fie nevoie sa cureti electrozii sau sa-i inlocuiesti.

Verifica lama de taiat de metal  Verifica lama de taiat de metal.

Indeparteaza lama de taiat de metal si curat-o. Verifica cu atentie sa nu aiba nici un defect si protejeaz-o de coroziune. Daca este necesar, poti duce lama la dealerul tau autorizat pentru ascutire.

Pastreaza liniile de cosit umede.  Pastreaza liniile de cosit umede.

Pentru a pastra liniile de cosit elastice, indeparteaza bobinele de pe capete si pastreaza-le intr-un loc umed. Cu doua sau trei zile inainte de inceperea noului sezon, pune liniile in apa pentru a le mentine flexibile.

Economiseste spatiu in depozit.  Economiseste spatiu in depozit.

O masina de tuns arbori este depozitata cel mai bine agatata pe perete. Pentru a economisi niste spatiu, poti plia manerul.

Comments are closed.