Procedura de pornire exemplificata la FS 55 C-E

 Câmpul de lucru este şi verificat iar Dumneavoastră purtaţi întregul echipament de protecţie. Înainte de punerea în funcţiune citiţi cu atenţie instrucţiunile de utilizare şi urmăriţi indicaţiile de siguranţă din acestea. Acum puteţi porni la treabă cu motocoasa Dvs.

Pasul 1 din 14: Aşezarea motocoasei pe pământ

Aşezaţi motocoasa pe pământ. Baza trebuie să fie reazemul de la motor şi apărătoarea pentru dispozitivul de reutilare. Acesta nu trebuie să atingă solul sau alte obiecte, deoarece la pornire el se poate roti. Pe o rază de 15 m în jurul utilajului nu trebuie să staţioneze nici o altă persoană. Aveţi grijă să aveţi o poziţie stabilă.

Pasul 2 din 14: Întrerupătorul în poziţia de funcţionare

Aduceţi întrerupătorul de pe mânerul multifuncţional în poziţia de funcţionare (poziţia I).

 

Pasul 3 din 14: Blocarea manetei de acceleraţie

Apăsaţi blocajul manetei de acceleraţie şi ţineţi-l apăsat. Apăsaţi în acelaşi timp maneta de acceleraţie până când opritorul poate fi blocat de limba carcasei.

 
 
 
 
 
 
 
 

Pasul 4 din 14: Poziţia de pornire a acceleraţiei

Dacă maneta de acceleraţie este blocată, puteţi elibera din nou, pe rând, maneta de acceleraţie şi blocajul manetei de acceleraţie. Utilajul se află acum cu acceleraţia în poziţia de start.

 
 

Pasul 5 din 14: Apăsarea pompei de combustibil

Apăsaţi pompa de combustibil de cel puţin 5 ori, chiar dacă aceasta este încă plină cu combustibil. Prin aceasta se reduce numărul curselor de demarare iar porcesul de pornire este uşurat.

 

Pasul 6 din 14: Aducerea manetei clapei de pornire în poziţia sufoci

Când motorul este rece trebuie închisă clapeta de pornire - pentru aceasta aduceţi maneta sufoci în poziţia corespunzătoare.

Pasul 7 din 14: Poziţia corectă / Apăsaţi cu putere motocoasa de pământ

Aveţi grijă să aveţi o poziţie stabilă şi asiguraţi-vă încă o dată că motocoasa este culcată în condiţii de siguranţă. Apăsaţi utilajul de pământ în aşa fel încât la pornire să nu se poată răsturna. Verificaţi că în zona dispozitivul de tăiere nu există obstacole.

Pasul 8 din 14: Tragerea de mânerul demaror

Trageţi încet cu mâna dreaptă de mânerul demaror până când se simte primul opritor. Apoi, la utilajele fără ErgoStart, trageţi repede şi puternic de mânerul demaror. La utilajele cu ErgoStart trageţi delicat şi cu forţă constantă de mânerul demaror. (Trageţi pe cât posibil pe verticală în sus). Nu trageţi până la capătul sforii demaror.

Nu lăsaţi mânerul demaror să sară înapoi, ci dirijaţi-l înapoi în sens opus direcţiei de tragere, astfel încât mânerul demaror să se poate înfăşura corect.

Pasul 9 din 14: Motorul porneşte scurt

Când motorul se aprinde sau cel mai târziu după a cincea demarare, deschideţi choke-ul prin deplasarea manetei clapetei de pornire.

 
 

Pasul 10 din 14: Trageţi din nou de cablul demarorului

Trageţi din nou de cablul demaror. Motorul porneşte.

Indicaţie: Dacă motocoasa Dvs. tot nu porneşte, mai verificaţi o dată modul de procedură pe baza instrucţiunilor de utilizare. Dacă după un repaus motocoasa Dvs. tot nu porneşte, adresaţi-vă distribuitorului Dvs. specializat. Acesta vă va sprijini cu sfatul şi cu fapta, putând să vă ajute în toate problemele posibile.

Pasul 11 din 14: Apăsarea manetei de acceleraţie şi eliberarea opritorului

Imediat ce motorul funcţionează apăsaţi maneta de acceleraţie până când limba se deblochează. Motorul funcţionează acum în gol. Dispozitivul de reutilare nu se mai roteşte.

 

Pasul 12 din 14: Ridicaţi motocoasa de la sol

Ridicaţi încet motocoasa de la sol. Evitaţi accelerarea neintenţionată.

Step 13 of 14: Off you go!

The brushcutter is now ready for use.

Pasul 14 din 14: Decuplarea utilajului

Aduceţi întrerupătorul de oprire de pe mânerul multifuncţional în poziţia stop (poziţia 0).

Comments are closed.