LOADING

Type to search

Sfaturile lu' Costica

TOP 5 cele mai bune drujbe ieftine

TOP 5 cele mai bune drujbe ieftine

Toți oamenii care-și doresc să achiziționeze la un moment dat o drujbă pentru activitățile pe care le desfășoară sau pentru utilizarea în gospodărie caută să găsească un echipament care să întrunească trei condiții esențiale: preț, putere și eficiență.

Pentru începători, cei care nu au avut niciodată o drujbă și vor să-și achiziționeze acum, alegerea poate fi destul de dificilă. Modele sunt diverse, fiecare cu specificații proprii, însă pentru a știi exact care este cea potrivită pentru tine trebuie să iei în considerare anumite lucruri ce țin de tipul de activitate, dar și de caracteristicile drujbei.

Despre modul de alegere correct, dar și care sunt top 5 cele mai bune drujbe ieftine de anul acesta voi vorbi în articolul de astăzi! Citește până la sfârșit!

Cum să alegi drujba potrivită pentru tine?

TOP 5 cele mai bune drujbe ieftine

Așa cum spuneam și mai sus, există diferite tipuri de drujbe pe piață. Fie că vorbim de drujbă electrică, drujbă cu acumulator, drujbă pe benzină, drujbă profesională sau drujbă mică toate au diferite specificații și caracteristici care le deosebesc între ele și care se pliază pe nevoile tale.

Atunci când alegi o drujbă ține cont de anumiți factori. Tehnologia în acest domeniu a evoluat în ultimii ani, astfel că trebuie să știi exact ce anume ți se potrivește pentru că vorbim totuși de o unealtă extrem de puternică și cu risc ridicat de accidentare. Așadar, atunci când cauți o drujbă ieftină ține cont de:

Modelul trebuie să se adapteze cu nevoile tale

Cel mai important este nevoia pentru care vrei să achiziționezi echipamentul. În funcție de ce vrei să faci cu el, mărimea și tipul de lemn pe care îl vei tăia și experiența pe care o ai în a manevra o drujbă sunt detalii foarte importante de care trebuie să ții cont atunci când alegi drujba.

Spre exemplu, lucrările din gospodărie ce țin de întreținerea pomilor și a grădini implică un necesar de putere mai mică decât activitățile ce țin de exploatarea forestieră. Așadar, alegerea drujbei trebuie să fie în acord perfect cu activitatea desfășurată, altfel riști ca achiziția ta să nu se potrivească cu locul sau cu acțiunile desfășurate.

Atenție la zgomot!

Sunt unele zone în care trebuie să te adaptezi la restricțiile locale de poluare fonică. Spre exemplu, dacă desfășori activități de tăiat lemne într-un oraș, ai nevoie de o unealtă mai silențioasă. De asemenea, și în păduri poți găsi astfel de restricții pentru că de multe ori zonele unde se exploatează forestier se învecinează cu zonele protejate.

După ce îți stabilești prioritățile, poți începe să cauți drujba potrivită. Pentru asta…citește în continuare.

La ce trebuie să fii atent atunci când alegi o drujbă?

TOP 5 cele mai bune drujbe ieftine

Atunci când te hotărăști să achiziționezi o drujbă, chiar și o drujbă ieftină trebuie să fii atent la următorii factori:

Lungimea lamei

Lamele drujbelor variază în general între 30 și 70 cm. În acest caz, alegerea depinde de materialul debitat, adică de grosimea bucăților de lemn pe care dorești să le tai. Cu cât acestea sunt mai masive, cu atât este nevoie de o lamă mai lungă. De asemenea, nu te gândi că o lamă de 30 de centimetri e mică deoarece aceasta are puterea de a tăia până la dublul lungimii sale.

Calitatea lanțului

Lanțul este o componentă importantă a unei drujbe. Pentru a te folosi cât mai mult timp de ea, ai grijă ca lanțul să fie dintr-un material calitativ, precum oțelul inoxidabil și să fie original, de la producătorul echipamentului.

Puterea motorului

Așa cum am mai spus, drujbele sunt diverse și au motorizări variate. Alegerea acesteia ține de frecvența și modul de utilizare. Practic, pentru folosirea în activități ocazionale, în gospodărie, ai nevoie de drujba cu un motor mai mic. Totodată, un motor mai mic este și mult mai sigur pentru utilizarea casnică.

Greutatea drujbei

Greutatea drujbei este esențială mai ales atunci când desfășori activități zilnice cu ea. Cu cât folosești drujba mai des, cu atât aceasta trebuie să fie mai ușoară, pentru a evita oboseala și durerile musculare.

Bugetul

Cu siguranță, înainte de a face achiziția ți-ai setat un anumit buget de care dispui. Încearcă să te încadrezi în el pentru că de multe ori poți avea surpriza să faci achiziții bune cu bani puțini.

Și pentru că am vorbit de buget, hai să vedem și de unde îți poți cumpăra drujbe ieftine.

Top 5 cele mai bune si ieftine drujbe

Drujba electrica

TOP 5 cele mai bune drujbe ieftine

Drujba electrica STIHL MSE 141 C-Q este un model de motoferăstrău maniabil și ușor cu randament bun. Are o ergonomie bună pentru lucrări fără efort, opritor QuickStop Super al lanțului, dispozitiv de întindere a lanțului atât pentru întinderea simplă cât și pentru cea rapidă, rezervor transparent de ulei și protecție la suprasarcină. Pe lângă aceste caracteristici, drujba electrică are și următoarele specificații:

 • Reduce presiunea cablurilor
 • Sistem de lubrifiere cu lanț Ematic
 • Dispozitiv de tensionare a lantului lateral

Această drujbă electrică se întreține ușor și este ideală pentru lucrările gospodărești.

Drujba cu acumulator

TOP 5 cele mai bune drujbe ieftine

Drujba cu acumulator STIHL MSA 120 C-BQ este ideală pentru lucrările ocazionale și cele din gospodărie. Este o drujbă silențioasă, ușor de manevrat și de întreținut. De asemenea, are următoarele caracteristici principale care o fac atât de îndrăgită, încât a intrat în topul celor mai cautate drujbe.

 • Are o tensionare rapidă a lanțului STIHL și frână de lanț QuickStop Super.
 • Deține un încărcător pentru sistemul de alimentare cu accumulator STIHL COMPACT.
 • Este prevăzută cu baterie litiu-ion compact pentru sistemul de alimentare, cu o tensiune de 36V și o capacitate de 118 WH.
 • Este o drujbă silențioasă.
 • STIHL lanț de tensionare rapidă.
 • Frâna Superstar, deține un sistem suplimentar de frânare pentru o siguranță alimentară.
 • Poziția bateriei în dispozitiv este intermediară.
 • Cutie de umplere fără scule , adică rezervorul poate fi umplut rapid și ușor.
 • Mâner de control.
 • Sistem de lubrifiere cu lanț Ematic.

Drujba cu acumulator fi folosită cu ambele mâine deoarece este prevăzută cu un mâner în formă de ergonomie și un mâner de control.

Drujba mica

TOP 5 cele mai bune drujbe ieftine

Drujba mica STIHL MS 170 este special creată pentru începători și este ideală pentru folosirea în gospodării. Principalele specificații sunt:

 • Este o drujba mica cu catalizator.
 • Are o emisie redusă de gaze.
 • Compensatorul STIHL este un sistem de reglare din carburator și are grijă ca în ciuda creșterii gradului de murdărire al filtrului de aer, puterea motorului, calitatea gazelor de evacuare și consumul de combustibil să rămână aproape intacte.
 • Funcțiile mașinii, pornirea la rece și la cald, funcționarea și oprirea sunt comandate de la o singură manetă.
 • Are prevăzut un dispozitiv pentru întinderea lanțului amplasat lateral.
 • Are prevăzut un sistem anti-vibrații.
 • Sistem Ematic pentru ungerea lantului

Drujba mica este ideală pentru tăierea lemnelor de foc și pentru asamblarea construcțiilor din lemn.

Drujba pe benzina

TOP 5 cele mai bune drujbe ieftine

Drujba pe benzină STIHL model MS 231 are un consum redus de combustibil și de emisii poluante. Aceasta este foarte ușor de manevrat și are un comportament optim de ghidare în tăietură și manevrare simplă. Principalele ei specificații sunt:

 • Compensatorul STIHL, un sistem de reglare din carburator, are grijă ca în ciuda creșterii gradului de murdărire al filtrului de aer, puterea motorului, calitatea gazelor de evacuare si consumul de combustibil să rămână aproape constante.
 • Funcțiile mașinii, pornirea la rece și la cald, funcționarea și oprirea sunt comandate de la o singură manetă.
 • Sistemul STIHL Ematic este compus din sina de ghidaj Ematic, lanț de ferastrau Oilomatic și pompă de ulei cu reglaj de cantitate sau cantitate de transport redusă.
 • Șurubul de întindere a lanțului se acționează lateral, prin capacul roții lanțului.
 • Vibrațiile puternice din locurile de prindere ale motouneltelor pot conduce pe termen lung la tulburări de irigatie sangvina la nivelul mainilor si brațelor. De aceea STIHL a elaborat sistemul antivibratie.

Drujba profesională

TOP 5 cele mai bune drujbe ieftine

Drujba profesională STIHL MS 500 i este cel mai bun model care îndeplinește raportul putere greutate de pe piață, dar și cea mai simplă operare. Aceasta este ideală pentru recoltarea și prelucrarea lemnului mare. Printre principalele ei caracteristici se numără și:

 • Motorul în doi timpi cu tehnologia STIHL 2-MIX economisește până la 20% din combustibil și reduce emisiile cu până la 70%.
 • Noul filtru de aer HD2, confecționat din material PET și care are un sigiliu radial, previne aportul de particule fine de praf.
 • Supapa de decompresie face parte din sistemul de pornire ușoară. Supapa trebuie presată înainte de a începe pentru a reduce presiunea de compresie la pornire, precum și pentru a reduce efortul necesar pentru a trage frânghia de pornire.
 • Tensiunea lanțului montat lateral face ușor să tensionați lanțul în siguranță
 • La schimbarea dispozitivului de tăiere, nu veți risca să pierdeți piulițele de pe pinion. MS 261 este primul ferastrau STIHL care este echipat cu piulițe captive. Un avantaj avantajos pentru toți utilizatorii.

Așadar, drujba este necesară oricărei gospodării unde treburile nu se termină niciodată. În funcție de nevoia ta, alege drujbe ieftine din topul prezentat mai sus. Raportul calitate – putere – preț este perfect îndeplinit. Mult spor la muncă!