LOADING

Type to search

Sfaturile lu' Costica

Cele mai bune și căutate drujbe STIHL: TOP 9 modele

Cele mai bune și căutate drujbe STIHL: TOP 9 modele

Stihl este unul dintre cei mai populari producători de drujbe de pe piață, iar marea majoritate a clienților se declară mulțumiți de experiența cu acest brand.

Produsele de cea mai înaltă calitate și gama variată de produse, potrivite pentru toți utilizatorii, îl mențin în continuare pe producător în topul preferințelor. Iar noi, MagazialuCostica.ro, suntem magazinul care împărtășim aceleași valori și ne dorim ca orice client să-și găsească aici produsul de care are nevoie pentru gospodăria sa.

Ei bine, astăzi ți-am pregătit un articol foarte interesant din care vei afla care sunt cele mai bune și căutate drujbe STIHL. Să trecem la treaba:

Motofierăstraie pentru uz casnic

Motofierăstraiele pentru uz casnic sau drujbele hobby așa cum mai sunt denumite sunt echipamente potrivite pentru utilizatorii privați și meseriași. Acestea sunt necesare în orice gospodărie și pot fi folosite de orice om interesat. Motofierăstraiele pentru uz casnic sunt ideale pentru toaletarea lemnului de foc, pentru doborârea copacilor de dimensiuni reduse, pentru îngrijirea grădinii și pentru realizarea construcțiilor din lemn. Dacă și tu ești în căutarea unui astfel de model, iată care sunt 3 dintre cele mai apreciate:

1. Drujba STIHL MS 170

Cele mai bune și căutate drujbe STIHL: TOP 9 modele

Drujba STIHL MS 170 este un echipament cu motor pe benzină ideal pentru uzul casnic. Acest model a devenit cunoscut pentru fiabilitatea sa și ușurința în utilizare. Iată care sunt principalele caracteristici:

 • Putere și motor – STIHL MS 170 este echipată cu un motor pe benzină cu doi timpi și o putere nominală de aproximativ 1,3 CP;
 • Lungimea de tăiere – modelul STIHL MS 170 este echipat cu o șină de tăiere de 30 cm lungime și un lanț corespunzător.
 • Sistem anti vibrare – acest sistem contribuie la reducerea oboselii prin minimizarea vibrațiilor transmise mâinii și a brațului utilizatorului în timpul tăierii;
 • Siguranța – Drujba MS 170 este echipată cu caracteristici de siguranță, cum ar fi frâna de lanț și protecția mâinilor.

2. Drujba STIHL MS 180

Cele mai bune și căutate drujbe STIHL: TOP 9 modele

Drujba STIHL MS 180 este o drujbă cu motor pe benzină ideală pentru folosirea în treburile gospodărești. Iată care sunt principalele caracteristici ale acestui model:

 • Putere și motor – acest model de drujbă are o putere nominală de 1,4 CP;
 • Lungimea de tăiere – lungimea lamei este de 40 de cm;
 • Sistem anti-vibrații – vibrațiile puternice pot conduce pe termen lung la apariția unor probleme la nivelul mâinilor și al brațelor. Astfel, STIHL MS 180 este dotat cu un sistem anti vibrații;
 • Sistem ematic pentru ungerea lanțului – tot acest sistem este compus din șină de ghidaj Ematic, lanț de ferăstrău Oilmatic și pompă de ulei cu reglaj de cantitate. Prin intermediul acestui sistem consumul de ulei poate fi redus cu până la 50%.

3. Drujba STIHL MS 231

Cele mai bune și căutate drujbe STIHL: TOP 9 modele

Drujba STIHL MS 231 este unul dintre cele mai populare modele ale acestui brand. Acesta este un model compact și ușor de utilizat fiind potrivit pentru o varietatea mare de sarcini de tăiere, precum tăierea lemnelor de foc, întreținerea pomilor și efectuarea tuturor lucrărilor de tăiere mai ușoare. Iată care sunt caracteristicile principale:

 • Motor puternic – Drujba STIHL MS 231 este echipată cu un motor pe benzină cu ardere internă și o putere nominală de 2,7 CP;
 • Tehnologie de pornire ușoară – acest model de drujbă este echipat cu tehnologie de pornire ușoară, ceea ce face ca pornirea drujbei să fie mai eficientă cu mai puțin efort;
 • Sistem anti vibrare;
 • Uzură redusă – Drujba STIHL MS 231 este foarte durabilă și este compusă din piese de calitate, care contribuie și la reducerea nevoii de întreținere și reparare frecventă.

Motofierăstraie pentru agricultură și horticultură

Motofierăstraiele pentru agricultură și horticultură sau drujbele semi profesionale sunt echipamente destinate agricultorilor, meșteșugarilor și grădinarilor peisagiști, adică oamenilor care au o oarecare experiență în folosirea drujbelor. Aceste drujbe pot fi folosite pentru tăierea lemnului de foc, pentru întreținerea în peisagistică și pentru prelucrarea lemnului de construcții. Principalele modele preferate de clienți sunt:

4. Drujba STIHL MS 271

Cele mai bune și căutate drujbe STIHL: TOP 9 modele

Drujba STIHL MS 271 este una dintre cele mai populare drujbe cu motor pe benzină, ideală pentru fi utilizată în tăierea lemnelor sau în alte sarcini de tăiere. Cele mai importante caracteristici ale acestui model sunt:

 • Putere și motor – Drujba STIHL MS 271 este echipată cu un motor pe benzină cu performanțe înalte, care are o putere nominală de 3,5 CP;
 • Capacitatea cilindrică – motorul acestei drujbe are o capacitate cilindrică de 50,2 cm³, ceea ce oferă putere suficientă pentru tăierea lemnelor mai mari;
 • Sistemul de pornire – MS 271 este echipată cu un sistem de pornire ușor de utilizat, care include funcția Easy2Start, care facilitează pornirea drujbei.

5. Drujba STIHL MS 291

Cele mai bune și căutate drujbe STIHL: TOP 9 modele

Drujba STIHL MS 291 este un alt model preferat de utilizatorii semi profesioniști. Caracteristicile acestui model sunt:

 • Putere și motor – Drujba STIHL MS 291 este echipată cu un motor cu ardere internă pe benzină și o putere nominală de 3,8 CP;
 • Capacitatea cilindrică – a motorului este de 55,5 cm³;
 • Sistem de lubrifiere – Drujba MS 291 este echipată cu un sistem de lubrifiere automată a lanțului pentru a prelungi durata de viață a acestuia și pentru a asigura o funcționare optimă.

6. Drujba STIHL MS 311

Cele mai bune și căutate drujbe STIHL: TOP 9 modele

Drujba STIHL MS 311 este unul dintre cele mai puternice modele de drujbe, folosită în principal pentru lucrările de tăiere a lemnelor, tăierea arborilor și alte sarcini din industrie. Principalele caracteristici ale acestui model sunt:

 • Putere și motor – Drujba STIHL MS 311 are un motor cu ardere internă pe benzină și o putere nominală de 4,2 CP;
 • Capacitatea cilindrică – motorul are o capacitate cilindrică de 59 cm³;
 • Sistem de filtrare a aerului – MS 311 este dotată cu un sistem de filtrare a aerului de înaltă calitate, care contribuie la protejarea motorului împotriva particulelor de praf și a murdăriei.

Motoferăstraie pentru silvicultură

Motoferăstraiele pentru silvicultură sau drujbele profesionale sunt cele mai puternice, rezistente și ușor manevrabile utilaje din gama STIHL. Acestea sunt concepute și dezvoltate pentru a face față tuturor provocărilor profesionale. Sunt ideale pentru a fi folosite în toată gama de lucrări forestiere, precum doborârea pomilor, curățarea crengilor sau debitarea lor, etc. Modelele de drujbe profesionale STIHL sunt caracterizate de eficiență ridicată, greutatea redusă și confortul sporit din timpul lucrului. Iată care sunt cele mai apreciate modele:

7. Drujba STIHL MS 261

Cele mai bune și căutate drujbe STIHL: TOP 9 modele

Drujba STIHL MS 261 este ideală pentru lucrările care se desfășoară în condiții de stabilitate medie spre redusă. Caracteristicile generale ale acestui model nu țin doar de performanță, ci și de design.

 • Motor puternic – Drujba MS 261 este echipată cu un motor pe benzină puternic, care oferă o putere suficientă pentru a tăia lemne groase și dense;
 • Tehnologie avansată – STIHL a echipat drujba MS 261 cu tehnologie avansată, cum ar fi sistemul de filtrare a aerului HD2, care ajută la prevenirea acumulării de praf în motor și la prelungirea duratei de viață a acestuia;
 • Ușurința în utilizare – Drujba este proiectată pentru a fi ușor de utilizat, cu un design ergonomic al mânerului și cu elemente de comandă accesibile. Pornirea se realizează foarte simplu, datorită unei poziții de pornire a funcției butonului de oprire.

8. Drujba STIHL MS 362

Cele mai bune și căutate drujbe STIHL: TOP 9 modele

Drujba STIHL MS 362 este modelul recomandat pentru a fi folosit pentru lucrări în lemn de grosime medie. Modelul este unul puternic, așadar iată care îi sunt caracteristicile:

 • Motor – este puternic, cu ardere internă pe benzină și cu o putere nominală de 4, 8 CP;
 • Capacitatea cilindrică – Motorul are o capacitate cilindrică de aproximativ 59 cm³;
 • Sistem de lubrifiere – Drujba MS 362 este echipată cu un sistem de lubrifiere automată pentru lanț, asigurând o lubrifiere constantă și eficientă a lanțului și a șinei.

9. Drujba STIHL MS 500i

Cele mai bune și căutate drujbe STIHL: TOP 9 modele

STIHL MS 500i este primul motofierăstrău cu injecție electronică de combustibil STIHL. Totodată, acest model are și cea mai bună greutatea specifică de pe piață. Drujba STIHL MS 500i este ideală pentru a fi folosită în procesul de doborâre și prelucrare a lemnului de grosimi mari, dar și în realizarea altor sarcini de dificultate mare, întrucât are o construcție ușoară și o accelerație extraordinară. Alte caracteristici relevante sunt reprezentate de:

 • Putere mare – MS 500i este cunoscută pentru puterea sa. Cu o putere nominală în jurul valorii de 6,8 CP, această drujbă este capabilă să gestioneze tăieri dificile și cerințe profesionale;
 • Sistem de frânare – MS 500i vine cu un sistem de frânare cu lanț (STIHL QuickStop Super), care poate opri rapid lanțul în cazul în care este nevoie, iar astfel crește siguranța utilizatorului;
 • Rezervor de combustibil și ulei pentru lanț mare – Cu un rezervor de combustibil de dimensiuni generoase și un rezervor de ulei pentru lanț, această drujbă poate lucra pentru perioade mai lungi de timp fără a necesita reumplere constantă.

Pe site-ul nostru găsești modelul potrivit pentru nevoile tale, indiferent dacă ai sau nu experință în manevrabilitatea unei drujbe.